Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Murat Dağı'nda kayak merkezi oluşturmak için yürüttükleri çalışmaları değerlendirerek "Hedefimiz 2013 yılında Murat Dağı'nda kayak yapmaya başlamak" dedi.
Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, Kütahya'nın Gediz ilçesi ile Uşak arasında bulunan Murat Dağı Sarıçiçek mevkiinde Kayak Merkezi kurmak için yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. 2 bin 340 metre yüksekliğindeki Murat Dağı'nda kayak merkezi ile termal suyu aynı anda pazarlayacaklarını belirten Çorumluoğlu, "Dağın zirvesinde kayak yaptırıp termal tesislerde insanları sıcak su havuzuna sokacağız" dedi. Uşak İl Genel Meclisinde proje hakkında bir sunum yapan ve Uşaklılardan da projeye destek istediklerini belirten Kaymakam Çorumluoğlu, "Proje kapsamında hayata geçireceğimiz devre mülklerin yüzde 70'ini Uşaklıların alacağını umuyoruz" dedi.
Murat Dağı'nın yüksek kesimlerinde kayak sporu için ideal olan toz kar kalitesine yakın kar bulunduğunu belirten da Çorumluoğlu, "Geçen yıl kar kalınlığını ölçmek için 4 adet çubuk koyduk. Bu çubukların üç tanesi 1 metre 50 santimetre bir tanesi ise 2 metre yüksekliğindeydi. Bir metre 50 santimetre uzunluğundaki çubuklar karda kayboldu. Murat Dağı'nda Aralık ayının ortasından itibaren Şubat sonuna kadar kayak yapılabilecek kalitede kar oluyor. Kayak sporu için 45 gün kar bulunması ideal olarak görülüyor. Murat Dağı'nda 75 gün kar bulunuyor. Bu yıl bölgemizde çok az kar yağmasına rağmen Ocak ayındaki ölçümlerimizde 75 santim kar kalınlığı tespit ettik. Burada sıcak su ile kayağı aynı yerde buluşturmayı hedefliyoruz. Çünkü yaptığımız araştırmalara göre gerek Türkiye'de, gerekse dünyada bu yükseklikte termal sıcak su ile karın olduğu bir ortam yok. Bu yıl Murat Dağı'nda kayak yapmayı başlamayı umuyoruz. Bin 450 metre yüksekliğindeki Murat Dağı Termal Turizm Merkezi, ilçe merkezi yakınındaki Ilıca Kaplıcası, Dumlupınar Şehitliği, Uşak Arkeoloji Müzesi yöredeki tarihi yapıları içine alan bir turizm destinasyonu planlıyoruz. Murat Dağı'ndaki kayak merkezi inşa edildiğinde gelen turisti bu şekilde konaklamayı ikna edeceğiz. Aizanoi Antik Kenti'nin ilçemize yakın olması, bu destinasyonu daha da zenginleştirecek. Zafer Bölgesel Havalimanı destinasyonumuza büyük katkı sağlayacak. Ulaşım sorunu yaşanmayacak" dedi.
Murat Dağı'nın kısa zaman içerisinde keşfedileceğini de söyleyen Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, "Murat Dağı kayak merkezi olarak kısa sür içerisinde keşfedilecek. Türkiye'de şuanda 18 ayrı kayak merkezi var. Murat Dağı bu merkezlerin çoğundan daha uygun bir imkan sunuyor bizlere. Termal su, kar, tarihi ve kültürel doku iç içe pazarlanacak. Gediz, Simav, Uşak, Kütahya ve Afyon başta olmak üzere yöredeki tüm yerleşim alanları bu kayak merkezinden faydalanacak. Projeyi hayata geçirmek için çalışmalarımız devam ediyor. Biz Uşak sınırına yakın olan yolun ulaşıma açılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Banaz ilçesine bağlı Küçükler Köyü mevkiinden ulaşım sağlamak için açtığımız yolu kısa süre içinde bitireceğiz. Uşak olarak sizlerde bu yolun kendi sınırlarınız içindeki kısmını açarsanız projeye destek vermiş olursunuz. Uşak halkı böylece kayak merkezinde daha kısa sürede ve kolay bir şekilde ulaşır. Bizim Uşak'tan talebimiz bu yolunda açılmasına katkı sağlanmasıdır. Biz Kayak Merkezi projemizi Uşak Valimizi de makamında ziyaret ederek anlattık.Biz proje kapsamında endemik bitkilerin üretimi için botanik bahçesi kurmayı da planlıyoruz. Bunun için bir komisyon kurduk" dedi.
Kaymakam İsmail Çorumluoğlu yaptığı sunumun ardından İl Genel Meclisi üyelerinin proje hakkındaki sorularını da yanıtladı.
(KY-İK)

05.02.2013 14:16:18 TSI

Editör: Wan Haber