Antalya'nın Gazipaşa İlçe Kaymakamı Muhittin Pamuk, evlerde veya işyerlerinde kullanılmayan ilaçların ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılması için başlatılan 'İlacınla İlacım Olur Musun?' kampanyasına destek için mahalle muhtarları ile bir araya geldi.
Kaymakamlık toplantı salonunda düzenlenen toplantıda, kampanyanın daha çok kişiye ulaşması amacıyla mahalle muhtarlarından destek isteyen Kaymakam Pamuk, kullanılmayan ilaçların buzdolaplarında unutularak kullanma tarihlerinin geçmeden değerlendirilip, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması amacıyla kampanyanın yaygınlaştırılması gerektiğini ifade etti. Kampanyanın sadece Antalya genelinde yürütüldüğünü belirten Kaymakam Pamuk, vatandaşların evlerinde kullanmadıkları ilaçları en yakın sağlık kuruluşlarına veya mahalle muhtarlıklarına ulaştırabileceğini söyledi.
Kaymakam Pamuk, "Toplanacak olan ilaçlar İlçe Sağlık Müdürlüğüne, aile hekimliklerine, herhangi bir sağlık kuruluşuna bırakılabilir. Muhtarlarımız da mahallelilerin bıraktığı ilaçları toplayıp bize bildirdiklerinde biz de bunu gelip teslim alabiliriz. Dolaplarımızda kullanmadığımız, unuttuğumuz birçok ilaç bulunuyor. Bunların israfının önüne geçmek amacıyla böyle bir kampanya düzenlenmiş ve toplanan ilaçlar yeniden düzenlenecek ve kullanılabilir bir hale getirilecek. Vatandaşlarımızdan da bu konuda olumlu tepkiler alıyoruz. Kampanyaya katılımı olabildiğince artırmayı istiyoruz. Belediyeyle de görüşüp kampanyanın sesli olarak anons edilmesini isteyeceğiz. Ayrıca okullarımızda da tatil dönüşünde gerekli bilgilendirmeleri yapacağız" diye konuştu.
Mahalle muhtarları ise kampanyanın önemine dikkat çekerek destek kampanyaya daha çok destek sağlanması için gereken çalışmayı yapacaklarını söyledi.
(AMT-SK-Y)

05.02.2013 10:10:42 TSI

Editör: Wan Haber