Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, mahalle muhtarları ile Safran Park Otel'de verilen akşam yemeğinde bir araya geldi.
Tüm mahalle muhtarları, belediye başkan yardımcıları ve birim müdürlerinin katılımı ile gerçekleşen toplantı tam bir sohbet havasında geçti, muhtarlar Başkan Aksoy'a yaptığı başarılı çalışmalardan ötürü teşekkür ettiler. Mahalle muhtarlarından mahalleleri ile ilgili sorunları dinleyen Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Safranbolu'da tam anlamı ile bir bütünlük sağlandığını, muhtarların bu anlamda çok büyük gayretleri olduğunu kendilerine teşekkür ettiğini söyledi. Safranbolu Belediyesi'nin hiçbir mahalleyi diğerinden ayırmadan eşit hizmet anlayışı ile hareket ettiğini dile getiren Başkan Aksoy, "Çalışmalarımız artık kendini göstermeye başlamış, Safranbolu bir marka şehir olmuştur. Turizm ve özellikle korumacılıkta artık Safranbolu'muz 'Korumacılığın Başkenti' olarak adlandırılmaktadır. Mahallelerimizde yaptığımız çalışmalar elbette bitmeyecektir. Neredeyse hiçbir mahallemizde asfalt sorunu kalmadı. Kaldırımlar yenilendi. Yani kısaca Safranbolu her geçen gün bayrağını daha da yukarılara çekmektedir" dedi.
BELEDİYENİN ÇALIŞMALARI
Belediye Başkanı Aksoy, belediyenin hizmetleri hakkında da bilgiler vererek, 2009 yılından bu yana büyük bir şevkle çalıştıklarını ifade etti. Aksoy, "Kent parkı yeniden düzenleyeceğiz, Karayolları arazisinin yüzde 50'sini aldık, perşembe pazarının üzeri kapatılacak, uzun çabalarımızın ardından TOKİ'nin önce Gümüş Mahallesi'ne yapacağı 194 konut, ardından da Yazıköy'e yapacağı konutlar, 2009 yılı bütçemiz 13 milyon TL iken bütçemizi katlayarak yalnızca bu yıl 11 milyon TL asfalta harcadık. Hedefimiz 40 bin ton asfalt sermekti. Ancak arkadaşlarımızın özverili çalışmaları sonucu kendimizi de aşarak 52 bin tonun üzerinde en kaliteli asfaltı mahalle ve caddelerimize serdik. Mahallelerimizde 25 parkın açılışı yapıldı, daha da yapmaya devam edeceğiz, bunların yanında çim saha, Emek Sosyal Yaşam Merkezi, 4 şubesi bulunana ve 2 şube daha ekleyeceğimiz SAKEM, Düğün Salonu, çöplüğün rezervi gibi pek çok hizmete Cenabı Hakkın izni ile imza attık. Yine mezarlığın duvarlarının yapımı devam ederken şehitliğimiz yeniden düzenlenecek. Turizmin olmazsa olmazlarından birisi olan 5 yıldızlı bir oteli de Safranbolu'muza kazandırarak Safranbolu'yu kongre turizminin de gözdesi yapacağız" diye konuştu. Bu başarılarda muhtarların çok büyük desteği olduğunu belirten Aksoy, şunları söyledi:
"İnşallah önümüzdeki yıl bu başarılarımızı ve çalışmalarımızı sizlerle birlikte birlik beraberlik içerisinde devam ettireceğiz. Ben şahsım ve Safranbolu Belediyesi adına göstermiş olduğunuz uyumlu çalışma ve birlik beraberlik için sizlere teker teker teşekkür ediyorum."
Konuşmasının ardından mahalle muhtarları da Başkan Aksoy'u yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı kutlarken, "Safranbolu adına yapılan güzel şeyleri görüyoruz ve takip ediyoruz. Bu nedenle bizlerde aynı desteği vermeye devam edeceğiz. Başkanımıza teşekkür ediyoruz" dediler.
(ET-ET-Y)

21.12.2012 11:14:50 TSI

Editör: Wan Haber