Günlük hayattan karelerin yansıtıldığı sosyal yaşam heykelleri Muğla sokak, cadde ve parklarını süslüyor. Proje kapsamında son olarak "Keçili Muğlalı Yörük" ve "Hayvan SevgisiŞefkat" heykelleri alanlardaki yereni aldı.
Heykel sanatçısı Cumhur Ata Türk tarafından yapılan heykeller şehrin muhtelif parklarında, cadde ve sokaklarında yer alırken, vatandaşlar tarafından heykellerin dikkatle inceleniyor. Heykellerin yerleştirilmesi sırasında bile Muğlalılardan yoğun ilgi gördüklerini belirten İzmirli Sanatçı Cumhur Ata Türk, "Heykelleri yapmadan önce; Muğla Belediyesi uzmanları eşliğinde uzun bir zamanımızı Muğla'yı ve Muğlalıların günlük hayatlarını fotoğraflayarak geçirdik. Muğlalıların heykelleri bu kadar benimsemesindeki neden olasılıkla bu heykellerin gerçekten kendi günlük hayatlarını yansıtması" dedi.
Projenin önemini vurgulayan Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ise "Kent estetiği ve zenginliği konularını son derece önemli buluyoruz. Kentimizin estetiği konusundaki çalışmalarımıza hız vereceğimizi de bir söz olarak hemşerilerimize vermiştik. 2010 yılından bu yana gelenekselleştirdiğimiz Muğla Uluslararası Ahşap Heykel Sempozyumu çerçevesinde kente kazandırılan ahşap heykeller, "Muğla Yeşil Alanlarının Temalandırılması" projesi kapsamında kent içine yerleştirilen Muğlalı tarihsel kimlikler Herodot, Artemisia II ve Hipokrates heykelleri ve geçtiğimiz yıl başladığımız ve sürdürmekte kararlı olduğumuz "Muğla Günlük Yaşam Heykelleri" projeleri hep bu çabanın ürünü olarak vatandaşlarımızla buluşmakta. Bu heykeller aynı zamanda Muğla'nın "Kültür-Sanat Kenti" markasını da pekiştirmekte. Kenti renklendiren ve zenginleştiren heykellerimizin beğeni ile karşılanması, sahiplenilmesi en büyük mutluluk" dedi.
(BT-MB-İK)

21.01.2013 16:04:47 TSI

Editör: Wan Haber