Kamuoyunda 3. yargı paketi olarak bilinen yasanın yürürlüğe girmesinin hemen ardından tahliyeler gece başladı. Muğla'daki acık ve kapalı cezaevlerinden yaklaşık 210 hükümlü yasadan yararlanarak özgürlüğüne kavuştu.
Muğla, Dalaman ve Ula'daki açık cezaevlerinde tahliyelerine bir yıldan az kalan yaklaşık 210 kişinin tahliyeleri gece başladı. Muğla E tipi Kapalı Cezaevinde yaklaşık 13 kişi tahliye olurken, Çaybükü köyündeki açık cezaevinden yasanın yürürlüğe girmesinin hemen ardından sabah saatlerine kadar 103 kişi tahliye oldu. Tahliyelerin devam etmesi beklenirken, Dalaman Açık Cezaevinden de 84 kişi yasadan yararlanarak özgürlüklerine kavuştu.
Muğla E Tipi Kapalı Cezaevinde tahliyelerine bir yıldan az kalan Mehtap Avgörür ve Nergiz Beyazduman isimli bayanlar da sabah saatlerinde tahliye oldu. İki bayanın bir hafta daha Denizli Bozkurt Açık Cezaevi'nde kaldıktan sonra serbest kalacaklarını açıkladılar. Denizlili Mehtap Avgörür isimli bayan, çıkan yasayı eleştirirken, "bu yasa ağır suçtan hükümlüler için çıkması gerekirdi. Bizim 1 yıldan az bir zamanımız kaldı. Bunca yıl yatmışız, bir yıl daha yatardık. Önemli olan ağır suçlardan cezaevlerinde bulunan 20-60 yıl arası hapis cezaları bulunanlar için çıkması gerekirdi" dedi.
Muğla E tipi Kapalı Cezaevinden tahliye olan Denizlili Mehtap Avgörür isimli bayan cezaevinden 3,5 yaşındaki kızı ile birlikte tahliye oldu. 7 aydır cezaevinde olduğunu belirten Avgörür, "Kızımı bırakacak kimsem kalmadı. Eşim de cezaevinde, yakınlarım da. Küçük kızım Berivan ile birlikte 7 ay cezaevinde kaldık. Bir hafta da Denizli Bozkurt Açık Cezaevinde kalacağım ve sonra tahliye olacağım" dedi.
(BT-MB-İK)

01.02.2013 13:20:09 TSI

Editör: Wan Haber