Muş Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 2013 yılının ilk meclis toplantısını yaptı. Aydın Sosan'ın başkanlık yaptığı yılın ilk toplantısında, meclis üyelerine inşaat çalışmaları hakkında bilgiler verildi.
Meclis toplantısında konuşan Muş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şihmus Sinecem, 4 yıllık görev sürelerinde yapılan çalışmaları değerlendirdi. Sinecem, yurt dışı gezileri, eğitim seminerleri ve projeler hakkında bilgiler verirken, yeni yapılacak olan hizmet binasının ne kadar harcamanın yapıldığını ve harcamaların nasıl finanse edildiğini de açıkladı. Sinecem, "Eğer Muş Ticaret ve Sanayi Odası'nın, Muş'un iyi bir noktaya gelmesini istiyorlarsa, sanayicinin gelişmesini istiyorlarsa, siyasetçilerimiz, bürokratlarımız, il genel meclisi üyelerimiz bu hizmete destek olmalıdırlar. Eğer buna engel çıkarılırsa ben gerçekten üzülürüm. Her ilde odaların güzel binaları varken Muş'ta neden olmasın. Başta sayın valim olmak üzere il genel meclisi üyelerimizden, siyasetçilerimizde, esnaflarımızdan, iş adamlarımızdan herkesten destek bekliyoruz. Meclis üyelerimizin çalışmaları doğrultusunda inşaatımızın kaba inşaatını tamamladık. Bundan sonra da Allah'ın izniyle bunu tamamlamayı hedefliyoruz. 2009 yılından itibaren görevde olan meclis üyelerimiz, yönetim kurulumuz şeffaf bir şekilde çalışmalarını sürdürmüştür. Herkes bir kafadan konuşmasın. Odamızın inşaat yapımında ne kadar harcadığımız, nereden harcadığımız ortadadır" diye konuştu.
Muş Ticaret ve Sanayi Odası'nın yeni hizmet binasında yapılan harcamaların toplam 1 milyon 91 TL olduğunu açıklayan Sinecem, aldıkları kredilerı ve sağlanan katkıları anlatarak oda gelirlerinden de 235 bin 339 TL harcama yaptıklarını söyledi.
(RD-MET-Y)

14.01.2013 10:55:51 TSI

Editör: Wan Haber