Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç yeni dönem için, "Hizmetlerimize devam etmeyi arzuluyoruz" dedi.
Önümüzdeki aylarda yapılacak olan MTSO seçimiyle ilgili görüşlerini aldığımız MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, "Bu Allah'ın takdiridir. Hiçbir makam kimseye daim değildir, bunun bilincindeyiz. Bizim seçimlerimiz, iki adayın yarışacağı seçim değil. Önce komitenizde seçilmeniz lazım. Daha sonra oluşan meclis, yönetimi ve başkanı seçer. Allah kısmet ve takdir ederse, bir dönem daha yapmayı, hizmetimize devam etmeyi düşünüyoruz. Hakkımızda hayırlısı ise tekrar nasip etsin. Hayırlı değilse de nasip etmesin diyorum. Bu düşünceyle, hizmetimize devam etmeyi arzuluyoruz" ifadelerini kullandı.
5084 sayılı teşvik yasasının 31 Aralık 2012'de sona ermesi konusunda da Erkoç, "Yaklaşık bir yıldır çalışıyorduk. Son 4 ayda ciddi şekilde yoğunlaştık. 49 il arasında en fazla uğraşı veren ve önemseyen il olarak, yeni yeni sanayileşen bir kent olmamız nedeniyle, bu teşvik çok anlam ifade ediyordu. Tüm mesleki teşekküller duyarlılık gösterdi. Son sözü söyleyecek Sayın Başbakanımızdır. Bir açıklama yapmadı. Bu ayın primleri verildiği zaman, 5084'e göre mi yeniye mi göre verilecek belli değil. Ancak bittiğini tahmin ediyoruz. Müteşebbislerimize son çıkan teşvikten yararlanmalarını öneriyoruz. Bilindiği gibi Malatya 4. bölge ancak, organize sanayi 5. bölge yatırımları içindedir" şeklinde konuştu.
Erkoç, Niyazi Mısri Caddesi çevre yolu kenarında kaba inşaatı tamamlanan yeni MTSO binasının son durumu hakkında da, şunları söyledi: "Yeni binamızın olmaması nedeniyle geçmişte en çok tenkit edilen bir durumdu. Büyükşehir olunması nedeniyle prestij bina gerekiyordu. Bu da bizim meclise nasip oldu. Kaba inşaat ve ince iş ihaleleri iki aşamada yapıldı. 6 Aralık teslim tarihi idi. Bizden kaynaklanmayan gecikmelerden dolayı, 15 Mayıs 2013'de teslimi alacağız. Akredite olan ilk odalardan biriyiz. Yeni binamızda sabit gelirimiz olacak. Alttaki dükkanları kiraya verdik. MTSO bütçesine ciddi katkı sağlayacak. Böylece daha çok sosyal faaliyet yapmış olacağız. Ayrıca, şehir çıkışında 10 dönüm arsa da aldık. İlerisi için, sosyal alanlar için bu arsa kullanılabilir."
(NA-SO-Y)

05.01.2013 15:43:23 TSI

Editör: Wan Haber