Kütahya'nın Simav ilçesinde Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesin'de hastalarla refakatçilerine "Gülümseyen Kurabiye" ikramı yapıldı.
Hastanenin moral terapisti Mehmet Ali Kiraz ve gönüllü dört hemşire tarafından gerçekleştirilen kurabiye ikramına başhekim uzman doktor Mesut Karaca'da destek verdi. İlginç görüntülere sahne olan gülümseyen kurabiye ikramına özellikle hastanede yatan miniklerle anne veya babasıyla birlikte hastaneye gelen çocuklar yoğun ilgi gösterdi.
Kurabiye ikramı esnasında Simav Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesinin koğuşları ile koridorlarında oluşan manzaralar pastaneyi aratmadı.Kurabiyeleri kısa sürede tüketen minikler ikramın her gün yapılmasını istedi.
Simav Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesi Moral terapisti Mehmet Ali Kiraz çocuklara oyunca eşya dağıtımı ile başladıkları hastaneyi sevdirme çalışmalarında hedef büyüttüklerini söyledi.
Moral terasipti Mehmet Ali Kiraz'a destek vermek amacıyla kendi elleriyle yaptıkları bin adet kurabiyeyi hastanede koğuşları gezerek dağıtan hemşire Fatma Kaygusuz, Türkan Karamancı, Gülhan Erdoğan ve Hatice Altun bu tür etkinlikte halkın da desteğini beklediklerini bildirdi.
Miniklerin yanı sıra hastalarla refakatçilerin sevgisini kazanan etkinlikte büyük payı bulunan Moral Terapisti Mehmet Ali Kiraz oyuncak dağıtımı ile başladıkları etkinlerde hedef büyüttüklerini bildirdi. Kiraz, "Gülümseyen kurabiye ikramında destek veren dört arkadaşımıza teşekkür ediyorum. Allah emeklerinin karşılığı versin. Sayın Bakanımızın da Genel Sekreterimizin de bu etkinlikten haberi var. Hepsi memnuniyetle karşılıyorlar. Şu anda Simav Devlet Hastanesini bütün Türkiye izliyor. Çok yakında anne ve bebeklerimizin giysilerini karşılamak üzere giyim mağazamızı açıyoruz. Bu etkinliğimiz dünyada ilk kez Simav'da gerçekleşecek. İhtiyacı olan anne ve bebeklerimizi burada hastanemizde ücretsiz giydireceğiz. Tekrar ediyorum. Bu etkinliğimiz dünya hastaneleri içerisinde tek olacak. Ardından da çocuklarımızın oynayabilmesi için kreş statüsünde bir oyuncak odası salonu yapıyoruz. Hastanemize gelen çocuklarımız bu alanda özgürce oynayabilecekler" dedi.
(MY-EFE)

20.02.2013 19:51:10 TSI

Editör: Wan Haber