Nazilli Özel Aydınlık İlk Okulu eğitim-öğretim yılı içerisinde belirli dönemlerde geleneksel olarak 'kısır günü' gerçekleştiriyor.
Geleneksel hale gelen kısır gününde velilerin bir araya gelmesini değerlendiren okul yönetimi aile seminerlerine bir yenisi daha ekleyerek 2012-2013 eğitim-öğretim sezonunun 3. seminerini gerçekleştirdi. Psikolojik danışman Deniz Depboylu tarafından 'Etkili Anne-Baba Eğitimi, Çocuk Yetiştirme Stilleri' konulu sunumu ile başlayan program velilerin çeşitli sorularına cevap verilerek devam etti. Sunumun arkasından çocukların turşu yaparken çekildikleri fotoğraflardan hazırlanan slayt gösterilirken, programda bütün veliler ikram edilen kısır ile çocukların hazırladıkları turşuların tadına baktılar. Yapılan programa velilerin katılımı oldukça yoğun olması ise dikkat çekti.
Öte yandan düzenlenen program çerçevesinde hem çocuklara hem de ailelere çeşitli etkinlikler hazırlayan okul kreşi, çocukların diş sağlığı için de ilk adımı attı. Okul velilerinden olan diş hekimi Mehmet Öztürk ve Rabiya Bilgiç çocuklara ağız ve diş sağlığı hakkında bilgi vererek diş fırçalama tekniğini anlattılar. Daha sonra da tek tek çocukların diş kontrolünü yaparak velileri bilgilendirdiler.
(ÜÖ-MB-İK)

05.01.2013 15:42:47 TSI

Editör: Wan Haber