Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, Yavuz Selim İlköğretim Okulu öğrencileri, Suriyeliler için harçlıklarıyla makarna aldı.
Siverek ilçesinde, Yavuz Selim İlköğretim Okulu'ndaki öğrenciler, Suriye'de devam eden çatışmalar yüzünden mağdur kalanlar için, harçlıkları ile makarna alıp Suriye'ye gönderilmek üzere öğretmenlerine teslim etti. Okulda toplanan makarna, battaniye, tabak ve kaplar okul öğretmenleri tarafından Suriye'ye gönderilmek üzere paketlendi.
Okul müdürü Halil Özer de, "Suriye'deki zulmü gördük. Buna karşı öğretmenlerimizle yaptığımız toplantıda, okuldaki öğrencilerden bir paket makarna kampanyası yapmayı düşündük. Aynı Hz. İbrahim'in ateşine su taşıyan karınca misali herhalde biz de bunu yapabiliriz düşüncesiyle bu işe giriştik. Öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin desteği ile gördünüz gibi, azımsanmayacak miktarda inşallah Suriye'ye gidecek malzeme topladık. Bir nebzede olsa Suriye'deki kardeşlerimizin birkaç günlük ihtiyaçlarını giderdik. Bu konuda kendimizi mutlu hissediyor, böyle yardım kampanyalarının devamını herkesten bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
(BY-SO-Y)

10.01.2013 17:38:57 TSI

Editör: Wan Haber