Kütahya'nın Pazarlar ilçesinde polisler, anaokulu öğrencilerine toplum kuralları ile polislik mesleği hakkında eğitim verdi.
Pazarlar ilçe Emniyet Amirliğinin başlatmış olduğu 'Biz büyük bir aileyiz' projesi kapsamında Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği'nde görevli polisler, Pazarlar ilçesinde bulunan Pazarlar anaokulunu ziyaret ederek minik öğrencilere çeşitli bilgiler aktardılar.
Öğrencileri sınıflarında ziyaret eden polisler, öğrencilerin tanımadıkları kişiler ile konuşmamaları, okuldan tek başına ayrılmamaları, cadde üzerinde oyun oynamamaları ve araçların ön koltuklarına oturmamaları gibi güvenli yaşam için dikkat etmeleri gereken temel kurallar hakkında bilgiler verdiler.
Pazarlar İlçe Emniyet Amiri Ahmet Durmaz, anaokullarında verilen eğitimle ilgili olarak yaptığı açıklamada, verilen eğitim sayesinde ana hedefin polislerin her zaman bireylerin yanlarında olduklarını hissettirmek olduğunu söyledi.
İlçe Emniyet Amiri Durmaz, "Projemiz sayesinde minik öğrencilere yönelik bu ziyaretimizde polis-çocuk ilişkilerini geliştirmek, saygılı, duyarlı ve bilinçli nesiller yetiştirilmesine yardımcı olabilmek, polislik mesleğini öğrencilere tanıtmak ve onların polisin verdiği hizmetlerden faydalanmalarını sağlamayı hedefledik. Ziyaretimizde öğrencilerle samimi, sıcak bir tanışma ortamı oldu. Öğrencilerin merak ettiği basit ama onlar için çok önemli olan soruları da cevapladık. Öğrenciler bu sayede polislik mesleğini daha yakından tanıma fırsatı buldular. Bu tür etkinliklerimiz bundan sonraki zamanlarda da devam edecektir" dedi.
Programa katılan polisler minik öğrencilere boyama kitapları hediye etti.
(MB-EFE)

04.01.2013 14:16:02 TSI

Editör: Wan Haber