Karabük Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar, Karabük Üniversitesi (KBÜ) ile birlikte ortak protokol imzalayacaklarını söyledi.
Karabük Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal ile birlikte görüştüklerini ve ortak protokol imzalayacaklarını söyledi. Lise son öğrencilerinin üniversitede bazı derslere gireceğini belirten Gürpınar, bu derslerde başarılı olan öğrencilerin üniversiteyi kazandıklarında bu derslerden muaf olacaklarını söyledi. Gürpınar, "Önümüzdeki hafta ilimizde tüm okullarda yarıyıl tatiline başlayacaklar. Karabük'te yaklaşık 38 bin 500 öğrenci eğitim görmekte. Çocuklarımız inşallah kazasız belasız karnelerini alacaklar. Şimdiden öğrencilere iyi tatiller diliyorum. Okullarda şuana kadar problem yok" dedi.
Karabük'te eğitimin kalitesinin artması için KBÜ ile ortak protokol yaptıklarını belirten Gürpınar, "Karabük'te eğitimin kalitesini daha da artırmak için üniversitemizle bir protokol imzalamak üzereyiz. Rektör hocamızla konuyu görüştük, üniversiteden hem de müdürlüğümüzden görevlendirdiğimiz arkadaşlarla ortak komisyon oluşturuldu, henüz imza kısmına gelinmedi, imza kısmına gelindiğinde başta valimiz olmak üzere, rektörümüz, müsteşar yardımcımızın da katılımıyla bu protokolü imzalayacağız. Hem bizim öğrencilerimiz hem üniversiteden yararlanacaklar, rektörümüz de bir müjde verdi, lise son sınıf öğrencilerimiz bazı derslere katılacaklar, katıldıkları derste başarılı olurlarsa üniversiteyi kazandıklarında o derslerden muaf sayılacaklar. Üniversitemizin son sınıf öğrencileri de zaman zaman okullarımızdaki öğrencilerimize üniversiteye hazırlık kursları verecekler. Okullarımızda yapacağımız 100. Öğretmenler Toplantısına inşallah üniversitemizin çok değerli hocaları da katılacaklar" diye konuştu.
Okul sütü dağıtımının ikinci dönem başlayacağını kaydeden Gürpınar, "İkinci kanaat döneminde öğrencilerimize okul sütü dağıtım projesi başlıyor. Bizde önümüzdeki hafta Ankara'da bununla ilgili toplantıya katılacağız. Sağlık Meslek Lisesinden iki öğretmenimiz de okul sütü dağıtımıyla ilgili toplantıya katılacaklar. Onlar da okul müdürlerine ve öğretmenlere bilgi verecekler. Sütler haftanın üç günü dağıtımlar yapılacak" dedi.
(ET-ET-Y)

12.01.2013 13:12:55 TSI

Editör: Wan Haber