AK Parti Bursa Milletvekili İsmet Su, Mudanyalı muhtarların derdini dinledi.
AK Parti Bursa Milletvekili İsmet Su, Mudanya'da mahalle ve köy muhtarlarıyla buluştu. AK İsmet Su beraberinde İl Genel Meclisi Üyesi ve Mudanya Ziraat Odası Başkanı Raif Döner, AK Parti Mudanya İlçe Başkanı Kadir Kahraman ile birlikte muhtarlara yaptığı ziyaretinde özellikle muhtarların yeni yasallaşan Büyükşehir Belediye yasası hakkında sorulara cevap verdi. Köy muhtarlarının yeni yasa ile ilgi nasıl hareket etmek gerektiğini bilmediklerini Milletvekili İsmet Su'ya ilettiler. Bazı köy Muhtarları İl Özel İdaresi, belediyeye bağlı bazı mahalle muhtarları da belediye hizmetlerinden yeterli düzeyde yararlanamadıklarını dile getirdiler.
Mudanya Muhtarlar Derneği Başkanı Ziya Kalafat da AK Parti hükümetinden memnun olduklarını Avrupa ülkelerine göre Türkiye'nin daha iyi durumda olduğunu belediyenin de iyi çalıştığını söyleyen Kalafat, sıkıntının özellikle çiftçinin bankalara borç batağında olduğunu ifade ederek, bunu nedeninin nereden kaynaklandığını milletvekili Su'ya sordu. Kalafat'ın bu sorusuna karşılık köy muhtarları İsmet Su'ya çiftçinin hükümetten tek isteğinin mazot ve gübrede destekleme fonunun daha güçlendirerek kendilerine yansıtılmasını istediler.
Mudanya muhtarlarının sorunlarını dinleyen AK Parti Milletvekili İsmet Su, muhtarların sorularını cevaplarken özellikle köylerin mahalleye dönüşerek Büyükşehir e bağlanmasının bölgeye büyük yaralar sağlayacağını ve hizmetin mahalelere çok daha fayda sağlayacağını söyledi.
(HK-YS)

04.01.2013 18:16:15 TSI

Editör: Wan Haber