CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Belediye-İş Sendikası Niğde Şubesi'ni ziyaret ederek, Şube Başkanı Şaban Özkaymak ile işçi sorunlarını konuştu.
Geçtiğimiz günlerde TBMM'ne Belediye işçileri için kanun teklifi verdiğini belirten Niğde Milletvekili Doğan Şafak, ''İşçilerin hiçbir suçu yok iken maalesef idarecilerin hatasından kaynaklanan kadro meselesi Niğde Belediyesinde bir çıkmaza sokulmuştur" dedi.
Milletvekili Şafak, "Belediye-İş Sendikası Niğde Şubesinin bu konudaki gayretlerini takdir ediyoruz, konuyu devamlı gündemde tutuyorlar. Öyle ise bu bir kanayan yara ve çözülmelidir. Bu konuda biz bir adım attık ve teklif verdik. Ancak İktidar Milletvekillerinin de buna destek vermesi gerekiyor. Bu konu üzerinden prim yapılacak bir konu değil, burada bir mağduriyet söz konusu o zaman ele ele vererek bu soruna çözüm bulmamız gerekiyor. Bir gecede çek mağdurlarının sorununun çözüldüğü bir zamanda ülke genelinde sayıları bini bulmayan bu emek için çalışan kardeşlerimizin de sorunu çözülür" diye konuştu.
Niğde'nin gündeminden son günlerde düşmeyen Ecemiş Suyu ile ilgili Belediye-İş Sendikasının hassasiyetinin takdir edilecek bir davranış olduğunu belirten Milletvekili Doğan Şafak, Belediye-İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Şaban Özkaymak'a teşekkür etti. Şafak, Ecemiş Suyu ile ilgili çok güzel projelerinin olduğunu bu projenin hayata geçmesi ile Çamardı bölgesinin cazibe haline geleceğini söyledi.
Belediye-İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Şaban Özkaymak da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, işçilerin sorunları ile yakından ilgilendiği için Milletvekili Doğan Şafak'a teşekkür etti. Özkaymak Kadro konusunda TBMM'ni ziyaretleri esnasında Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi'yi de bilgilendirdiklerini, Alpaslan Kavaklıoğlu'nun da yakından ilgilendiğini söyledi. Özkaymak sorunun çözüleceğine inandıklarını belirterek yakından ilgilenen herkese minnettar olduklarını belirtti.
Ziyaret esnasında Belediye-İş Sendikası Niğde Şube Yönetimi ve Niğde Belediyesi işyeri temsilcileri de hazır bulundu.
(YE-ZB-Y)

21.01.2013 13:06:43 TSI

Editör: Wan Haber