AK Parti Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Milletvekili Çalık yayınladığı mesajında, "Birleşmiş Milletler, bireylerin temel hak ve özgürlüklerinin güvence altına alınması amacıyla, 10 Aralık 1948 tarihinde İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'ni kabul ve ilan etmiştir. BM Genel Kurulu, 1950 yılında aldığı bir kararla bildirgenin kabul edildiği 10 Aralık gününü 'Dünya İnsan Hakları Günü' ilan etmiştir. Türkiye, Birleşmiş Milletler'in kurucu üyelerinden birisi olarak İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'ni ilk onaylayan ülkeler arasındadır" dedi.
İnsan haklarından uzak kalan ülkelerin medeniyetlerini ileri götüremeyeceklerini de ifade eden Çalık, açıklamasına şöyle devam etti:
"İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, tüm insanların hiçbir ayrım gözetilmeksizin yalnızca insan oluşlarından dolayı eşit, özgür ve onurlu yaşama hakkına sahip olduğunu ilan etmektedir. Buna göre herkes, ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasal ya da başka bir görüş gibi herhangi bir ayrım gözetilmeksizin bu beyannamede ileri sürülen tüm hak ve özgürlüklerden eşit ve saygın birer fert olarak istifade eder. İnsan haklarından ve değerlerinden ayrı kalan milletler, ne yazık ki eksikliklerini gideremedikleri sürece medeniyetlerini de ileri götürme noktasından uzak kalacaklardır. AK Parti Hükümeti; kadın-erkek eşitliği, işkence ile mücadele, cezaevi reformu, düşünce ve ifade özgürlüğü, dernek kurma ve toplanma özgürlüğü, din özgürlüğü, yargının işleyişi, ekonomik, sosyal ve kültürel haklar ve yolsuzlukla mücadele alanlarında önemli ilerlemeler kaydetmiştir. Partimiz, mağdur ve mazlumun yanında olmaya, temel insani değerleri herkes için ulaşılır kılmaya, vazgeçilemez ve devredilemez hakları herkes için kullanılır yapmaya devam edecektir. Bu vesileyle, halkımızın ve tüm insanlığın Dünya İnsan Hakları Günü'nü kutluyor, çocuklarımız için daha demokratik, daha hür ve müreffeh yarınlar diliyorum."
(SO-Y)

10.12.2012 11:42:41 TSI

Editör: Wan Haber