Milliyetçi Hareket Partisi Hatay Milletvekili Adnan Şefik Çirkin, Cilvegözü Sınır Kapısındaki patlamayla ilgili olarak, "Bu olay gece yarısı taziye ziyaretleriyle kapatılamaz" dedi.
Çirkin, Cilvegözü Sınır Kapısı'nda yaptığı açıklamada, patlamanın meydana geldiği kapının kısa sürede açılacağı bilgisini veren bakanlara seslenerek, "Buranın güvenliğini bundan sonra nasıl sağlayacaksınız. Burada çalışan insanlar için bu kapı ne kadar güvenli. Bunların tamamen düşünülmesi gerek" dedi.
Bakanların halka doyurucu bir bilgi vermediğini söyleyen Çirkin, "Göz göre göre gelen bir belayı savuşturma noktasında tedbirsizlikle ve bürokratın altından kalkamayacağı tavizlerle bu noktaya gelmiş bulunmaktayız. "Bu olay gece yarısı taziye ziyaretleriyle kapatılamaz. Bakanlar 3 gün sonra bu kapının çalışacağını söylüyor. Nereye çalışıyor. Burada güvenlik önlemi almadan sivillerin can güvenliğini sağlamadan nereye çalıştırıyorsunuz?" diye konuştu.
Milletvekili Çirkin, Hatay'ın Cilvegözü Sınır Kapısında meydana gelen patlamaya ilişkin, "Bu olay Esad ya da muhaliflerin işidir demek için elimizde kanıt yok. Belki Suriye Ordusunun belki muhaliflerin kendi aralarında bölünmelerinin bir nedeni olabilir. Özellikle muhalifler arasındaki bölünmeye dikkat çekmek, altını çizmek istiyorum" dedi.
(AHS-MO-Y)

12.02.2013 17:12:18 TSI

Editör: Wan Haber