MHP Düzce İl Başkanı Abdullah Danışmaz, PKK'nın AK Parti iktidarı döneminde terör örgütü konumundan çıkarılıp, siyasi muhatap haline getirildiğini hükümet İmralı'nın taleplerine boyun eğdiğini söyledi.
Danışmaz, terör örgütü PKK'nın meşruluk kazanması için hükümetin yoğun bir çaba içinde olduğunu ileri sürerek, MHP'nin TSK'dan ve devletten yana taraf olduğunu ve bu tür görüşmelerin telafisi imkansız sonuçlar doğurabileceğini ifade etti.
İl Başkanı Danışmaz, "Gelinen süreç, tarihimizde kara bir sayfadır. PKK yıllardır bu ülkede terör örgütü olarak, binlerce evladımızın kanını akıtmış, ülke ekonomisine milyarlarca dolarlık darbe vurmuş, ülkenin sosyolojik ve demografik yapısını değiştirmeye çalışmış ve tüm uluslararası kamuoyunda terör örgütü olarak anılan bir yapılanma olmasına rağmen, süslü sözlerle, milletimize yeniden masumane bir çocuk gibi pazarlanmak istenmektedir. Şimdi düşünmemiz gerek. terör örgütü ile devletimiz hangi zeminde masaya oturuyor. Binlerce yıllık devlet geleneğimizde, terörle hiçbir zaman pazarlık yapılmazken, şimdi terör örgütü PKK'nın siyasi konumu ne oluyor da devletimiz İmralı'da görüşmeler yürütüyor. Tüm dünya PKK'yı terör örgütü olarak tanımlarken, sizler onunla pazarlık yapmanızı hangi devlet kurumsallığıyla açıklayacaksınız? PKK ile mücadelede taraf olan milletimiz ve onun bağrından kopmuş Türk Silahlı Kuvvetlerimize, bu görüşmeleri hangi mantıkla açıklayacaksınız? Madem hata yaptığınızı düşünüyorsanız, bu mücadelede şehitlik mertebesine yükselen insanları bile bile yok mu sayıyorsunuz? Madem terör örgütü ile masaya oturdunuz, onlara gayri resmi sıfatlar yüklediniz, onlardan bu mücadele boyunca kaybedilmiş yüz binlerce milyar dolarlık zararımızın tanzimini mi isteyeceksiniz, yoksa onlara tazminat mı ödeyeceksiniz?" dedi.
MHP İl Başkanı Danışmaz, "İktidar partisi milletvekilleri, il başkanı, yöneticileri ve belediye başkanları Düzceliye bu görüşmeleri nasıl açıklayacaksınız. Ana muhalefete soruyorum Milliyetçi hassasiyeti yüksek olan bir ilde sizler nasıl izah edeceksiniz. Düzce size soracak terör örgütü ile nasıl pazarlık yaptığınızı?" diye konuştu.
(AY-UU)

08.01.2013 15:01:14 TSI

Editör: Wan Haber