Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Türk futbol tarihinin efsane ismi Metin Oktay ile aynı taşıyan Gebze Metin Oktay Spor Tesisi'ndeki yenileme çalışmalarını tamamladı. Yapılan çalışmalarıyla tesis adeta yeniden inşa edildi. Tesiste incelemelerde bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, amatör kulüpler için önemli yeri olan tesisin, yapılan yenileme çalışmalarıyla Gebze'ye daha iyi hizmet vereceğini söyledi.
Genel Sekreter Yazıcı'nın Gebze Metin Oktay Spor Tesisi'ndeki incelemelerinde Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Tahir Büyükakın, Gençlik ve Spor Şube Müdürü Mehmet Kesen ve Tesisler Sorumlusu Barbaros Bayram hazır bulundu. Genel Sekreter Yazıcı tesiste ilk olarak 8 bin 500 metrekarelik futbol sahasını inceledi. Yazıcı'ya burada daha önce bozuk olan zeminin birinci kalite sentetik çim ile döşendiği ve bu görünümüyle sahanın Spor Toto Süper Lig maçlarında kullanılacak hale geldiği ifade edildi.
İnceleme sırasında, 750 kişi kapasiteli tribün koltuklarının değiştirildiği, yedek ve saha gözlem kulübelerinin de onarıldığını kaydedildi. Büyükşehir Belediyesi ayrıca, daha önce sanayi tüpüyle ısıtılan soyunma, idari, hakem ve malzeme odalarına doğal gaz sistemi getirdi. Darbelere açık haldeki scoreboard levhasının önüne de koruma aksamı yerleştirildi.
Genel Sekreter Yazıcı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin proje ve yatırımlarıyla kentin spor hayatına katkı sunduğunu söyledi. Gebze Metin Oktay Spor Tesisi'nin özellikle bölgedeki amatör kulüpler açısından önemli bir yeri olduğuna vurgu yapan Genel Sekreter Yazıcı, "Buradan çok sayıda amatör spor kulübümüz yararlanıyor. Ayrıca vatandaşlarımız da sahanın yanındaki parkurda yürüyüş yapıyor. Yaptığımız çalışmayla tesisi yeniledik. Gebze Metin Oktay Spor Tesisi bu haliyle Gebzelilere daha iyi hizmet verecek" şeklinde konuştu.
Genel Sekreter Yazıcı'ya inceleme sırasında ayrıca önümüzdeki günlerde tesis içinde yapımına başlanacak olan Amatör Evi hakkında bilgi aktarıldı. Amatör Evi, tesisten yararlanan spor kulüplerinin ikinci adresi haline gelecek.
(MA-MA)

20.02.2013 12:58:09 TSI

Editör: Wan Haber