Mersin Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (ESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, basın çalışanlarının karşısındaki en büyük tehlikenin tekelleşme olduğunu belirterek, basında çok sesliliğin sürdürülmesi gerektiğini kaydetti.
Mersin ESOB Başkanı Dinçer, bir mesaj yayınlayarak, basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı. Kitle iletişim araçlarının kamuoyunu bilgilendirme, yönlendirme, öğretme gibi önemli fonksiyonları bulunduğunu ifade eden Dinçer, basının, toplumsal gerçekleri öğrenmede en etkili araç olduğunun altını çizdi. Yayınladığı haberlerle bir anda on binlerce insana ulaşabilen basının, haberin objektif, doğru, seviyeli olması yönünde de önemli bir sorumluluk üstlendiğine dikkat çeken Dinçer, "Halkı aydınlatma ve kamuoyu oluşturma işlevlerini yerine getirirken, demokrasinin işleyişinde önemli bir rol üstlenen basın, bu özelliğiyle demokrasilerin vazgeçilmez bir parçası haline gelmiştir. Olayları, ilkeli yayıncılık anlayışının bir gereği olarak; tarafsız bir şekilde halka aksettirmek, basının başlıca görevi iken, doğru ve zamanında bilgi almak vatandaşın doğal hakkıdır" dedi.
Basın çalışanlarının sorunlarına da değinen Dinçer, büyük kısmı her türlü sosyal güvenceden yoksun olarak görev yapan basın çalışanlarının karşısındaki en büyük tehlikenin ise tekelleşme olduğunu vurguladı. Basında çok sesliliğin sürdürülmesi için tekelleşmenin önüne geçilmesi gerektiğini dile getiren Dinçer, ayrıca meslek çalışanlarının sosyal ve ekonomik koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini kaydetti. Mersin basınının doğru, güvenilir, objektif ve ilkeli habercilik anlayışı ile dikkat çektiğini de belirten Dinçer, "İlimiz basınının, teknolojik gelişmeler ışığında sürekli kendisini iyileştirerek, her zaman daha kaliteli hizmet sunma yönünde yarış halinde olduğuna tanık olmaktayız. Yazılı, sözlü ve görüntülü basınımızın ülke gündemini ilgilendiren konu ve olayları yansıtmadaki başarısı övgüyü hak etmektedir. Gündemi etkileyen ve hatta gündem oluşturan bir güç haline gelen medya, ancak doğru amaçlar için kullanıldığı zaman faydalı bir araç olmaktadır. Bu nedenle tüm basınımıza ilkeli ve tarafsız yayıncılık anlayışından taviz vermeksizin yerine getirdikleri bu önemli kamu hizmeti için teşekkür eder; basınımızın temel taşı olan fikir işçisi arkadaşlarımıza, başarı ve esenlikler dilerim" ifadelerini kullandı.
(KYM-Y)

08.01.2013 12:27:39 TSI

Editör: Wan Haber