Mersin Büyükşehir Belediyesi ile merkezdeki 4 ilçe belediyesinin zabıta ekipleri, kentin en işlek caddelerinde kaldırım denetimi yaptılar. Denetimlerde kaldırım işgali yapan esnafa ceza kesildi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, merkezdeki Büyükşehir, Mezitli, Akdeniz, Toroslar ve Yenişehir belediyelerine bağlı zabıta ekipleri, işlek caddelerdeki kaldırım işgallerini önlemeye yönelik denetim yaptı. Polis eşliğinde denetime çıkan zabıta ekipleri, kaldırımları işgal eden tabela, tezgah ve stantların işyeri sahipleri tarafından kaldırılması için ilk gün anonsla uyarıda bulundu. İkinci ve daha sonraki günlerde yapılan denetimlerde uyarıya uymayan esnafın kaldırımlarda bulunan tabelalarını toplayan ekipler, ayrıca söz konusu işyerlerine ceza kestiler.
Yapılan denetimlere ilişkin bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Ahmet Özyurt, 4 merkez ilçede bulunan işlek caddelerde uzun zamandır devam eden kaldırım işgallerinin, hem vatandaşları rahatsız ettiğini hem de görüntü kirliliği oluşturduğunu kaydetti. Bu olumsuzluğu ortadan kaldırmak için Büyükşehir Belediyesi ile Akdeniz, Yenişehir, Toroslar ve Mezitli belediyelerine bağlı zabıta ekiplerinin ortaklaşa denetimler düzenlediğini ifade eden Özyurt, "Denetimlerle kaldırım işgali yapan esnaf önce uyarıldı, daha sonra bu işgale devam eden işyerlerine ceza kesildi. Söz konusu denetimler her 15 günde bir tekrarlanacak. Cadde üzerinde dükkanı bulunan esnafımızın, kaldırımda masa, tabela, tezgah, stant gibi unsurları bulundurma hakkı yok. Ayrıca dükkanının önüne araç park etmemesi için tabela ve huni koyan esnafa da anında ceza yazılacak. Kaldırımlar ve caddeler halkın ortak malıdır. Hiç kimse, halkın ortak kullandığı alanları şahsi malı gibi kullanamaz" dedi.
Denetimlerin, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ın kent genelindeki görüntü kirliliği ve vatandaşların mağdur olmaması için verdiği talimatla başladığını aktaran Özyurt, "Denetimler her 15 günde bir tekrarlanacak ve bu konuda hiç kimseye ayrıcalık tanınmayacak" ifadelerini kullandı.
(KYM-Y)

30.01.2013 12:34:05 TSI

Editör: Wan Haber