Afyonkarahisar İscehisar ilçesinde Mermerciler ve İşadamları Derneği Başkanı Ali Genelioğlu, 2012 yılında mermer ihracatının yüzde 12 artırarak 4 milyar 181 milyon dolara ulaştığını ancak vasıflı ya da vasıfsız işçi sorunu nedeni ile sektörün yüzde 50 kapasiteyle çalıştığını söyledi.
Afyonkarahisar'ın İscehisar ilçesinde özellikle mermer sektöründeki işçi sorununa çözüm aramak için İSMİAD ile Afyonkarahisar Çalışma ve İş Kur İl Müdürlüğü ortak akıl toplantısında bir araya geldi. İscehisar Öğretmen Evi'nde düzenlenen toplantıya, İSMİAD Başkanı Ali Genelioğlu, Çalışma ve İş Kur İl Müdürü Erdem Ünlüyalvaç ve İscehisarlı mermercilerin katıldı.
2012 yılında mermer ihracatının yüzde 12 artırarak 4 milyar 181 milyon dolara ulaştığı bilgisini veren İSMİAD Başkanı Ali Genelioğlu, vasıflı ya da vasıfsız işçi sorunu nedeni ile sektörün yüzde 50 kapasiteyle çalıştığını ifade etti. Dernek olarak içe dönük faaliyet gösteren mermer firmalarıyla yaptıkları ankette acilen bin kişilik işçiye ihtiyaç olduğunun ortaya çıktığını dile getiren Genelioğlu, "İş Kur'la birlikte düzenlediğimiz ortak akıl toplantısında alınan karar gereği çevre il ve ilçelerden mermer sektöründe çalışacak işçi talebi olursa servis ağı oluşturarak istihdamın sağlanıp işçi sorununun çözümü hedeflenmektedir" dedi.
Türkiye'de maden ve mermer işçisi bulmakta sıkıntı çekildiğini söyleyen Afyonkarahisar İşKur İl Müdürü Erdem Ünlüyalvaç ise, "İstatistiklerde gördüğüm rakam gerçekse bütün personelimle fedakarca çalışıp İscehisarlı mermercilerin işçi bulma problemini halledeceğiz" diye konuştu.
Toplantıya katılan işverenler ise sektördeki sıkıntıların ana nedenini; üretim maliyetinin yüksek olması ve teşviklerin geri çekilmesi olarak gösterdi.
(ME-GC-SK-Y)

01.02.2013 17:09:27 TSI

Editör: Wan Haber