Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), dünyaca ünlü 'Zorba' balesini Mersinli sanatseverlerle yeniden buluşturmaya hazırlanıyor.
MDOB'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Yunanlı yazar Nikos Kazancakis'in aynı adlı romanından esinlenilerek baleye uyarlanan, müziği Mikis Theodorakis'e ait dünyaca ünlü 'Zorba' balesi, 8 Ocak 2013 tarihinde Mersin Kültür Merkezi'nde bir kez daha sahnelenecek. Gösterildiğinden bu yana kapalı gişe oynayan, Vladimir Lungu'nun yönettiği, Polonyalı koreograf Anna Krzyskow'un sahneye koyduğu eserin Libretto ve koreografisi Lorca Massine'ye, dekor tasarımı Seyhan Atamer'e, kostüm tasarımı Aydan Çınar'a, ışık tasarımı ise Tarı Deniz'e ait. Başlıca rolleri Özlem Şenormanlılar, Büşra Ay, Berna Turhan İleri, Ender Üçdemir, Serbülent Biçer, Mahmut Akyol, Iraklı Bakhtadze, Burak Serkan Cebeci dönüşümlü olarak paylaştığı eserin koro şefliğini ise Oleg Constatinov yapıyor.
MDOB Müdür ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal, yaptığı açıklamada, "Ülkemizin çok yakından tanıdığı Nikos Kazancakis ve Mikis Teodorakis'i Mersinli sanatseverlerle buluşturarak muhteşem bir yapıma imza atmış bulunmaktayız. Dünya edebiyatının başyapıtı olan 'Zorba', bale sahnesinde de başyapıt olmaya aday. Bu muhteşem dans ve müzik şölenine tüm sanatseverleri çağırıyoruz" dedi.
(KYM-Y)

04.01.2013 11:50:27 TSI

Editör: Wan Haber