Haber: Bedran BABAT / WanHaber.com
 
Maya Kadın Danışma Merkezi, Halk Eğitim Merkezi ortaklığı ile açılan bilgisayar kursuna katılan kadınlar için sınav yapıldı. 20 kadının kurs gördüğü merkezde çoğunluğunu ev kadınları ve öğrenciler oluşturuyor. Halk Eğitim Merkezi ortaklığıyla verilen ve 1 aylık eğitimin ardından sınava giren kadın kursiyerler başarılı olmaları halinde Milli Eğitim onaylı bilgisayar sertifikası alacak. 20 kadının eğitim gördüğü bilgisayar kursuna ilişkin bilgi veren Maya Kadın Danışma Merkezi Sorumlusu Ferahat Akın, çalışmanın 1 aydır devam ettiği ve açılan kurs ile bilgisayar kullanmasını bilmeyen 20 kadının eğitimle sertifika sahibi olacağını söyledi. Akın," Maya olara yeni dönem kurslarımız arasında yer alan bilgisayar kursu ile 20 kadın için sınıf oluşturduk. Temel Bilgiyar eğitimi ve bilgisayar okur yazarlığı ile kadınlara uzman eğitici tarafından bilgisayar eğtimi verdik. Bir aylık kursun ardından öğrenciler sınava girdi. Yapılan sınavın ardından başarılı olan kursiyerlere setifika verilecek. Kursun tamamlanması ardından, tekrardan bu kursiyerlere bu defa 88 saatlik ofis kullanımı kursu verilecek" dedi.
 
Maya Kadın Danışma Merkezi tarafından açılan bilgisayar kursuna katılan Sosyoloji öğrencisi Azize Kaçan danışma merkezinin kadınlara yönelik yaptığı çalışmalarla kadınları biliçlendirdiği ve kadınlara her türlü olanağı sağlayarak önlerni açtığını ifade etti. Danışma merkezinin kadınlar için önemli bir yer olduğunu söyleyen Kaçan," Merkez hem sosyal aktivitelerinin yapıldığı bir yer hem de kadınların mesleki becelerini yapacakları bir yer. Merkez sayesinde bugüne kadar yüzlerce kadına yönelik çok sayıda değişik kurslar açıldı. Bu kurslar sayesinde kadınların birçoğu değişik yerlerde çalışmakta ve evlerinin ekonomisine yardımcı olmaktadır. Bende hem bir öğrenci hemde zamanımı daha iyi değerlendirmek için merkezin açmış olduğu kursa geldim. Kurs sayesinde hem bilgisayarı daha iyi öğreniyor hemde sertifika sahibi olacağım. Bu çalışmayı yapan Maya ve Halk Eğitim Merkezine teşekkür ediyorum" dedi.
 
Kursiyerlerden Necla Duman daha önce bilgisayarı kullanmayı bilmediğini şimdi ise bilgisayrı daha iyi tanıdığını söyledi. Dışarı da bu tür kursların ücretli olduğunu ifade edeb Duman," Ben bu kursa ücretsiz geliyorum. Bu kursta bilgisayar hakkında birçok şeyi öğrendim. Merkezin belde de olmasından kaynaklı kentte yapmamız gerek yada gitmemiz gerekn kursları burada görüyoruz" dedi. Bir diğer kursiyer Netice Gülmez ise, bu tür kursların çok önemli olduğunu ve bu kurslar sayesinde bilinçlenerek hem kendilerine hemde çevrelerinde ki bir çok insana faydalı bilgiler verilmesinin önünü açtığını belirtti. Eğtici kurslar sayesinde kendilerinin bildiklerini çevreleri ile paylaştıklarını söyleyen Gülmez," Merkezde verilen kursların bilgilerini ailelerimiz ile çevremiz ile paylaşıyoruz. Örneğin verilen sağlık eğitimleri, ilk yardım eğitimlerini ailemiz ve çevremizde ki insanlarla paylaşıyoruz. Bunun için bu kursların verilmesi bu tür programların yapılması çok önemlidir" şeklinde konuştu. 
Editör: Wan Haber