Marmaris Ticaret Odası'nın hizmet sektöründeki kalifiye eleman açığını kapatmak için düzenlediği kurslara her gün bir yenisi daha ekleniyor.
Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) projesi kapsamında Marmaris Ticaret Odası (MTO) ve İŞKUR Muğla Şubesi işbirliğiyle gerçekleştirilen aşçı yardımcısı yetiştirme kurslarında başarılı olanlara oda binasında düzenlenen törenle sertifikaları verildi.
Marmaris Ticaret Odası Jale Bayındır toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen sertifika törenine Marmaris Kaymakamı Ali Galip Saral, Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız,Çalışma ve İş Kurumu Muğla İl Müdürü İlyas Sarıyerli, Marmaris Ticaret Odası Başkanı Mehmet Baysal da katıldı.
Marmaris Kaymakamı Ali Galip Saral açılan kursların hizmet sektörüne yönelik çok önemli bir kurslar olduğunu belirtti. Kaymakam Saral, "Hizmet sektörü gelişmişlik ve kalkınmayı temsil ediyor. Gelişmişliğin en önemlisi hizmet sektörüdür. Kaliteli hizmet ve sunum için kalifiye elemana ihtiyaç vardır. Bu kurslar Marmaris'in kalkınmasına da katkı sağlayacaklardır. Dünya çapında çok önemli aşçılar ve şefler var. Bunlar da kursiyerlerimiz gibi sıfırdan başladı. Bazı kursiyerlerimizin de bu başarıyı yakalayabilir. Sürekli kendinizi geliştirerek daha iyi daha kaliteli ürünler üretin" dedi.
Meslek edindirmenin en başarılı örneği olan UMEM kapsamındaki kursun sertifika töreninde 19 kursiyere sertifika verildi.
Marmaris Ticaret Odası Başkanı Mehmet Baysal, Marmaris Ticaret Odası olarak 4 yıllık çalışma dönemlerinde eğitimi ön plana aldıklarını belirtti. Baysal, 4 yılda 970 kişiye sertifikalı eğitim verdiklerine değinerek, "Çok farklı iş kollarına yönelik kurslar veriyoruz. Bunların arasında havuz bakımından çatı yapımına kadar eğitimler verdik. 3 bin kişiye eğitim semineri verdik. Ara eleman yetiştiriciliğinde öncü kurum olduk. Marmaris'te ara eleman sıkıntısını sona erdirmek üzereyiz. İşletmelerden ricamız hangi meslek grubundan eleman yetiştirmek istiyorsa Marmaris Ticaret Odası'na başvuruda bulunsunlar" dedi.
Marmaris Ticaret Odası olarak ara eğitim süreçlerini bitirdiklerini belirten Baysal, işletmelere de sertifikasyon vereceklerini söyledi.
(BG-MB-İK)

12.02.2013 14:22:42 TSI

Editör: Wan Haber