Marmaris Turizm Birliği (MARTAB) Marmaris, Akyaka ve Datça bölgesinin tanıtımı için biri yurt içi olmak üzere ocak ayında 5 fuara katıldı.
Marmaris Turizm Birliği için ocak ayı fuar ayı oldu. Birlik; Marmaris, Akyaka ve Datça bölgesinin tanıtımı için biri yurt içi olmak üzere ocak ayında 5 fuara katıldı. Hollanda Utrecht Vakantiebeurs, Fillandiya Matka, ITM Varşova, İstanbul EMİTT ve Belçika Holiday Fair fuarlarına katılan Martab, 2013 turizm sezonun umut verici olduğunu bildirdi. Yurt içi ve yurt dışı fuarlara MARTAB adına katılan MARTAB Koordinatörü Sedat Kirt, ocak ayı değerlendirmesinde şunları söyledi: "Marmaris Turizm Birliği olarak, ocak ayından itibaren yoğun bir fuar trafiğine girdi. Bu trafikte özellikle birlik yöneticilerimiz, turizmcilerimiz, Güney ege Turistik Otelciler Birliği, birlikte hareket ederek bu yoğun tempoyu en iyi şekilde atlatmaya çalışıyoruz."
UCRECHT FUARI
Kirt, Ocak ayında katıldıkları fuarlardan biri Hollanda'nın Utrecht şehrinde olduğunu belirterek; "Ama iç pazarda Türkiye'nin en önemli fuarı olan Doğu Akdeniz Seyahat Fuarı'yla dünyanın beşinci büyük fuarı durumuna gelen bu fuarda yaptığımız çalışmalar gerçekten ilgiyle izlendi" dedi.
EMİTT FUARI
Kirt bölgeden gelen turizmcileri 24-27 Ocak'ta İstanbul Emitt'teki tanıtım alanıbda ağırladıklarını belirterek; "Gördük ki çalışmalarımız gayet başarılı ve yoğun bir şekilde geçiyor. EMİTT'i değerlendirmek gerekirse dünyanın 5. büyük fuarı haline gelen oldukça büyük kapasiteli bir fuar. Bu yıl 70 ülkeden binlerce tanıtım standı yer aldı. İç pazarın önemini vurgulaması açısından gayet önemli bir fuar oldu. Biz Marmaris olarak iç pazardaki artışı belki de EMİTT'e borçluyuz. Bu yolda çalışmalarımız daha da artacak. EMİTT'te fuarın üçüncü günü düzenlenen kokteyle Belediye Başkanlarımız, birilik yöneticilerimiz, yerli ve yabancı konuklarımız katıldı. Coşkulu, güzel, herkesin bir birini yakından tanıdığı bir kokteyl oldu. Sonuç olarak Marmaris'in iç turizmde artan bir ağırlığı var ve biz bu ağırlığı yılın her dönemine yaymak istiyoruz. Bölgemize gelecek ziyaretçilerin yalnızca sıcak yaz aylarında değil, sonbahar ve ilk baharda da yoğun bir şekilde gelmesi için çabalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.
VARŞOVA FUARI
Polonya pazarı 40 milyonluk nüfusu ile önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirten Kirt, "Son yıllarda yaşanan ekonomik kriz aslında bu ülkede ilginç bir şekilde derin etkiler bırakmasa da bu yıl Polonya'da geçtiğimiz yıla göre hafif de olsa bir durgunluk var. Bunun nedenleri geçen yıl çeşitli ekonomik nedenlerden dolayı piyasadan çekilen iki tur operatöründen kaynaklanıyor. O boşluk henüz doldurulmadı, bu boşluk doldurulursa Polonya'daki artış daha açık bir şekilde görülebilecek. Polonya pazarındaki en önemli fuar olan Varşova Fuarı'na katılan turizmcilerimizden edindiğimiz bilgiler 26 ülkenin 168 tanıtım masasıyla bu fuarda yer almasıydı. Türkiye açısından da dikkat etmemiz gereken nokta uzun vadede Polonya'nın orta gelirli turist anlamında Türkiye'yi besleyici pazarlardan bir olacağı yönünde. Tüm çalışmalarımızda biz alternatif pazar yaratma düşüncesiyle hareket ediyoruz. Pazar çeşitliliğini arttırmak amacıyla Polonya pazarını da önemsiyoruz" dedi.
MATKA FUARI
Kuzey Avrupa'nın önemli fuarlarından olan Helsinki MATKA Turizm Fuarı'na da katıldıklarına değinen Kirt, "Bu fuarda da bölgemizi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştık. Bölgemizden fuara katılan turizmcilerimiz burada MARTAB'ın koordinasyonuyla tanıtım çalışmasını yürüttüler. 17-21 Ocak tarihleri arasında düzenlenen bu fuarda bu yıl umut verici sayıda turizmcimiz yer aldı. Otelcilerimizin ve acentelerimizin bu fuara katılması önemli. MARTAB çünkü bölge tanıtımı yaparken otel ve acente işletmelerimizde iş bağlantılarını fuar sırasında arttırabiliyorlar. Dolayısıyla Marmaris'in önemli otelleri bu fuarda yer aldılar ve onlardan edindiğimiz bilgi küçük de olsa geçen yıla göre bir artış yaşanacağı ve en azından bir kriz döneminin olmadığı. Tabi ki Finlandiyalılar son dönemde Alanya'ya ilgi gösteriyorlar, yazlık konut alma imkanından dolayı. Marmaris'te Alanya'dan sonra ikinci sırada görülüyor. Ama biz uzun vadeli düşünüyoruz ve Finli turistlerin Marmaris'e daha yoğun gelmesi için çaba gösteriyoruz. Bu yıl Finlandiya'da bizim önem verdiğimiz bir etkinlik, ülkenin en büyük tur operatörü olan Aurinkomatkat firmasının 50. kuruluş yıl dönümü olmasıydı. Biz bu etkinliğe MARTAB olarak katıldık ve bu yıl Aurinkomatkat'ın gelecek ilk kafilesine özel bir çalışma yapacağız" şeklinde konuştu.
(İK)

01.02.2013 15:48:13 TSI

Editör: Wan Haber