Karabük Safranbolu İşadamları Derneği (KASİAD)'nin davetlisi olarak Karabük'e gelen Marmara İş Hayatı Dernekleri Federasyonu'na (MARİFED) bağlı Metal Makine Komite Başkanları KARDEMİR'i ziyaret etti.
KASİAD Metal MAKİNE Komite Başkanı Cenk Gedikoğlu ve KASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ramazanoğlu'nun davetlisi olarak İstanbul, Kocaeli ve Gebze'den gelen 20 Metal Makine Komite Başkanı ilk olarak KASİAD'ı ziyaret ederek burada çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Heyet daha sonra Karabük Demir ve Çelik İşletmeleri (KARDEMİR) A.Ş'ye geçerek Genel Müdür Fadıl Demirel'den brifing aldı.
Genel Müdür Demirel, KARDEMİR'in ciddi bir değişim dönüşüm içersinde olduğunu belirterek, " 1937 kurulmuş olan ve 1995 de özelleşmiş olan fabrikamızın o dönemde 500, 600 bin seviyelerinde yıllık üretimi olurken, özelleşmeden sonra 2010 yılına kadar yıllık üretim kapasitesini ikiye katlamıştı. Son iki üç yıldır ciddi bir atak içinde olup kapasitemizi yıl sonunda 3 milyon ton'a çıkarmış olacağız. Özelleştirmeden sonra fabrikanın kapasitesini altı katına çıkarmış olacağız. Böylelikle rekabet edebilir büyüklerin arasında bir demir çelik olacak. Bizler fabrikanın sadece kapasite artırımını değil, işleyişi disiplini, üretim anlayışını değiştirmeye çalışıyoruz. Burası devletten gelen bir kit olduğu için anlayışlar çok farklı. İnsan verimliği, insanların disiplini ve dışarıdaki algılamalarda çok farklı. Hala da kimse buranın bir Anonim Şirketi olduğunu kabul etmiyor" dedi.
Marmara İş Hayatı Dernekleri Makine Metal Bölümü Komite Başkanı Naim Umar ise, KARDEMİR'in zor bir süreç olan değişim dönüşüme girdiğini ancak yapılan bu işin ülke için çok değerli ve önemli olduğunu ifade ederek, " Türkiye kendi çeliliğini üretmeni ve daha iyi çelikler yapmalı. Biz eğer ki sanayi ülkesi olacaksak, hükümet politikalarına da baktığımızda 2023 yılında bunlar hedef gösteriliyor. KARDEMİR'in bu çalışmalarını da bizler saygıyla karşılıyor ve destekliyoruz" dedi.
Umar, konuşmalarının ardından Genel Müdür Fadıl Demirel'e günün anısında hediye takdim ettik sonra heyet KARDEMİR fabrikalarını gezerek detaylı bilgiler aldı.
(YE-

02.02.2013 16:04:04 TSI

Editör: Wan Haber