Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi kapsamında Manisa İl Öğrenci Meclisi Başkanlık Divanı seçimi gerçekleştirildi.
Manisa İsmet İsmet İnönü Kız Teknik ve Meslek Lisesi Konferans Salonu'nda yapılan seçimlere, merkez ve ilçelerde belirlenen 80 temsilci katıldı. 7 adayın yarıştığı seçimlerde, her bir adaya 5'er dakikalık kendileri tanıtmaları için süre verildi. 2004 yılından beri bu projenin uygulandığını söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, "Proje ile cumhuriyetimizin demokrasi ile güçlendirilmesi, öğrencilerimize yerleşik demokrasi kültürünün kazandırılması, kendi kültürünü özümsemiş, milli ve manevi değerlere bağlı, evrensel değerleri benimsemiş, seçme, seçilme, oy kullanma gibi demokratik değer, tutum ve becerileri kazandırmak, demokrasi kültürü ve bilincini geliştirmek amaçlanmaktadır" dedi.
Yapılan seçimde Salihli Sekine Evren Anadolu Lisesi öğrencisi Sergen Akpir İl Öğrenci Meclisi Başkanı seçilirken, Başkan vekilliğine Manisa Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Melike Kural, katip üyeliklere ise Kırkağaç Özel Betül Anadolu Lisesi öğrencisi Ebru Gazioğlu ile Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi Mertcan Kavas seçildi.
(YB-ERG-Y)

06.12.2012 17:14:07 TSI

Editör: Wan Haber