Belediye Başkanı Cengiz Ergün, okula verdikleri destek dolayısıyla davetli olduğu Dündar Çiloğlu Anadolu Lisesi'nin kahvaltısına katıldı. Türkiye genelinde okullara en fazla yardım eden belediyeler arasında birinci olan Manisa Belediyesi'nin yardımlarına hız kesmeden devam ettiğini söyleyen Başkan Ergün, "Önemli olan çocuklarımızın daha rahat ortamlarda eğitim alabilmesidir. Bu amaçla belediyemiz gibi okullara yardımlarını esirgemeyen başta Sayın Dündar Çiloğlu olmak üzere herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Kahvaltıya, Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün yanı sıra, hayırsever iş adamı Dündar Çiloğlu ve eşi Semra Çiloğlu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şerafettin Yel, Belediye Başkan Yardımcıları Mimar Azmi Açıkdil, Funda Solak, Tamer Çipiloğlu, Cem Çöllü ile Zabıta Müdürü Aydoğan İra, Park Bahçe İşleri Müdürü Serpil Çakır, Temizlik İşleri Müdürü Haşim Elmalı, Kültür Müdürü Kemal Çamlıoğlu da katıldı. Davetlerine icabet eden konuklarına teşekkür eden okul müdürü Doğan Kaya, kendilerini Dündar Çiloğlu tarafından yaptırılan okul kantininde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kaya, "Bugün bizlerle bir araya gelerek bizleri onurlandırdığınız için teşekkür ediyorum. 1997 yılında Sayın Dündar Çiloğlu tarafından yaptırılan okul binamızın kantin ihtiyacı yine Sayın Çiloğlu tarafından karşılanmıştır. Sağ olsunlar hiçbir talebimizi geri çevirmediler. İl Mili Eğitim Müdürlüğümüz'ün oluru ile okulumuza yakışır bir kantine sahip olduk. Ayrıca Sayın Belediye Başkanımız Cengiz Ergün de okul ayrımı yapmadan bizim okulumuzun isteğini de yerine getirdi. Kendisi Cuma ziyaretleri kapsamında okulumuzun yakınında olan 75. Yıl Camii'ni ziyaret ederken, okulumuza da uğramıştı. Bizler de kendisine okul bahçemizin güzelleşmesi adına taleplerimizi iletmiştik. Bu kapsamda değerli başkanımız Cengiz Ergün'ün talimatlarıyla, başkan yardımcımız Azmi Açıkdil, Park Bahçe İşleri Müdürümüz Serpil Çakır ve Fen İşleri Müdürümüz Cem Çöllü bahçemizi okulumuza yakışır hale getirdiler. Peyzajıyla, yeşilliği ile güzel bir bahçeye sahip olduk. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bu güzel okulumuza elbirliği ile güzellik kattığımıza inanıyorum. Bundan sonraki taleplerimizde de bizlere olan desteklerini çekmeyeceklerine eminiz" dedi.

OKULLARA DESTEK HIZ KESMİYOR
Başkan Cengiz Ergün de, nezaketlerinden dolayı okul müdürü ve okul aile birliği üyelerine teşekkür ederek, Manisa Belediyesi olarak eğitim camiasına imkanlar dahilinde destek vermeye devam ettiklerini belirtti. Başkan Ergün, "Sayın Dündar ağabeyimizin eğitim camiasına yaptıkları saymakla bitmez. Hayırsever olarak okul binasını yapmasının yanı sıra, okula kapalı spor salonu ve çok güzel bir kantin kazandırdı. Hayırsever olması sebebiyle hizmetlerinden dolayı hem Manisalılar, hem öğrenciler ve hem de veliler adına kendisine teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Manisa Belediyesi olarak kent merkezindeki 60'dan fazla okula çeşitli desteklerde bulunduklarını belirten Başkan Ergün, konuşmasına şöyle devam etti: "Okullarımıza destek olma noktasındaki çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz. Bunun yanı sıra geçtiğimiz hafta ilgili bakanlık yetkililerince belirtildiği üzere Türkiye genelinde il bazında okullara en fazla yardım eden birinci belediye Manisa Belediyesi olmuş. Bu da bizim için ayrı bir gurur kaynağıdır. Manisa Belediyesi hizmette hiçbir mahalle ayrımı yapmadığı gibi, yine hiçbir okulda da ihtiyaç noktasında ayrım yapmamaktadır. Kent merkezinde sayısı 60'ı geçen okulda eksiklikler konusunda Fen İşleri ve Park Bahçe İşleri Müdürlüğümüz ve diğer müdürlüklerimiz çalışmalar yapmaktadır. Elimizden geldiğince, imkanlarımız dahilinde eğitim camiamıza yardımcı olmaya gayret ediyoruz. Dündar Çiloğlu Anadolu Lisesi'ne karınca kararınca katkımız olduysa ne mutlu bizlere. Huzurunuzda okulumuza yapmış oldukları hizmetlerden dolayı tüm kurum müdürü ve çalışanlarıma teşekkür ediyor, başta sayın müdürümüz olmak üzere tüm öğrencilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum."
Konuşmaların sonrasında Başkan Ergün, kahvaltıdaki emeklerinden dolayı Okul Aile Birliği Başkanı Şule Öztürk ve yönetim kurulunu tebrik ederek, Dündar Çiloğlu Anadolu Lisesi adına hayırsever işadamı Dündar Çiloğlu'na plaket takdim etti. Okul Müdürü Kaya da, çiçek takdim etti.

BAŞKAN ERGÜN'E ANLAMLI HEDİYE
Başkan Cengiz Ergün ve beraberindekiler, kahvaltının ardından okul bahçesinde yapılan çalışmaları inceledi. Bu sırada öğrenci velisi Hayfer Köroğlu, Başkan Ergün'e üzerinde "Dündar Tayfa" yazan, Manisaspor ve Dündar Çiloğlu Anadolu Lisesi'nin arması bulunan atkı hediye etti. Belediye Başkanı Cengiz Ergün, kızının da mezun olduğu okulda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, anlamlı hediyesi için kendisine teşekkür etti.
(YB-ERG-Y)

19.12.2012 16:54:57 TSI

Editör: Wan Haber