Mamak Belediyesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren aile merkezleri, kadınlara yönelik faaliyetlerine aralıksız devam ediyor. Kadınlardan gelen talepler doğrultusunda harekete geçen aile merkezleri, yeni aile okulunu Başak Aile Merkezi'nde düzenleyecek.
Mamaklı kadınların sosyal ve ekonomik hayatlarına yönelik çalışmalar yapan aile merkezleri, aile okulu adı altında yaklaşık iki aylık bir seminer çalışması gerçekleştiriyor. Yaklaşık 100 kadının başvurduğu aile okulu, Şubat ayının ikinci haftası eğitime başlayacak.
Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Toplumun temel taşı aile; ailenin temel taşı ise kadındır. Kadınlara yönelik yaptığımız çalışmalara her gün bir yenisi ekleniyor. Aile merkezlerimiz kadınların faydalanacağı birbirinden önemli çalışmalara imza atmaya devam ediyor. Aile okulunda Mamaklı kadınlarımıza alanında uzman kişiler tarafından çeşitli konularda dersler veriliyor. Son olarak Başak Aile Merkezi yeni aile okulu için hazırlıklara başladı" dedi.
Yaklaşık iki aylık bir seminer çalışması şeklinde gerçekleştirilen aile okullarında kadınlara yönelik teorik ve pratik dersler veriliyor. Aile okullarında adab-ı muaşeret, kişisel gelişim, cilt bakımı ve sağlıklı beslenme gibi birçok konuda ders veriliyor. Ayrıca Mamaklı kadınların ihtiyaçlarına yönelik yeni dersler de eğitim programına alınabiliyor.
(ZÇ-CC-Y)

02.02.2013 10:52:49 TSI

Editör: Wan Haber