Tekirdağ' ın Malkara Belediyesi tarafından yürütülen " Malkara hep kazanıyor" projesi kapsamında fabrikalarında ambalaj atıklarını toplamaya başlayacak.
Çevre Kanunu ve 24.08.2011 tarih ve 28035 sayılı Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği'nde, ambalaj atıklarının kaynağında ayrı olarak toplanması esas alınmıştır. Söz konusu yönetmelikte ambalaj atıklarının toplatılması ve ayrıştırılması faaliyetlerinin gerçekleştirileceği bir tesis kurulması mecburidir. Malkara Belediyesi Ambalaj Atığı Toplama ve Ayırma Tesisi kurmuş ve bu hususta Tekirdağ Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nden çalışma izni alınmış olduğundan fabrikalara ait ambalaj atıklarını bulunduğu yerden alır ve ayrıştırarak geri dönüşüm firmalarına satabilir.
Bu kanun çerçevesinde Kaanlar Gıda Sanayi ve Ticaret a.ş. firması yetkilileri ile 12 Şubat 2013 tarihli görüşmede; firmaya ait ambalaj atıklarının (kâğıt-karton, plastik, naylon, cam) toplatılması hizmetinin Belediye tarafından gerçekleştirileceği hususunda anlaşılarak konu ile ilgili çalışmalara başlanıldı.

12.02.2013 15:29:12 TSI

Editör: Wan Haber