Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler (SMMM) Odası'nın üyelerine yönelik düzenlediği eğitim seminerleri sürüyor.
Meslek mensuplarından gelen talep doğrultusunda Vergi Başmüfettişi Eray Mercan, 'Dönem Sonu İşlemlerinde TTK Uygulaması ve Özellikli Hususlar' konulu seminer verdi. Seminer öncesi konuşan Konya SMMM Odası Başkanı İsmail Turan, mesleki açıdan bu günlerde çok yoğun tempoda çalıştıklarını, mükelleflerinin İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında da yapması gerekenleri üstlendiklerini söyledi.
Turan, Konya'da 'Bağımsız Denetim' eğitimi verilmesi için girişimlerin sürdüğünü ifade ederek, "Şartları uygun meslektaşlarımızın eğitimlerden geçip Bağımsız Denetim yetkilendirmesini almasını tavsiye ediyoruz. Odamızla işbirliği ile Selçuk Üniversitesi'nin Kamu Gözetim Kurumu'ndan akredite alarak 'Bağımsız Denetim' eğitimlerini vermesini arzu ediyoruz. Konya'nın bu eğitimlerde pilot il olması için elimizden gelen uğraşı vereceğiz. Kamu Gözetim Kurumu'nun şuan bu eğitimlerle ilgili akredite verdiği bir üniversite yok. Bu eğitimi almak isteyen meslek mensuplarımız bizden haber almadan kayıt yaptırmasın. Boşuna paranızı harcamayın, daha düşük maliyetlerle bu eğitimin Konya'da verilmesini için çaba sarf ediyoruz" dedi.
Açılış konuşmasının ardından Vergi Başmüfettişi Eray Mercan seminer verdi. Geçen yıl anlattıkları 'Dönem Sonu İşlemleri' konusunun her yıl tekrarlanması gerektiğini kaydeden Mercan, mali müşavirlerin sorularını da cevapladı.
(İP-Y)

01.02.2013 16:14:46 TSI

Editör: Wan Haber