2012 Sezonu Süper Ligi Şampiyonu olan Malatya Anadolu Ateşi Gençlik ve Spor Kulübü Bayan Hokey Takımı, 22-24 Şubat tarihleri arasında Portekiz'in Lisbon kentinde yapılacak olan Kulüpler Avrupa Şampiyonası için hazırlıklarını sürdürüyor.
Kulübün Başkanı ve Milli Takımlar Antrenörü olan Savaş Yılmaz, Malatya olarak Hokey branşında Türkiye'nin lokomotif ili olduklarını, her yaş kategorisinde milli takımlara en fazla sporcu kazandırarak büyük başarılara imza attıklarını belirtti. Yılmaz, "6 sene önce hokey sporunu Malatya da başlattık ve beş altı yıl içerisinde Türkiye de her yaş kategorisinde şampiyonluklar kazandık. 2012 yılında Erkek Takımımız Kulüpler Avrupa Şampiyonluğunu kazanarak ülkemizi hokey branşında bir üst gruba çıkarma başarısını gösterdi. 2013 yılında ise amacımız ise Lisbon da yapılacak olan Kulüpler Avrupa Şampiyonasında Bayan Takımımız ile bu başarıyı yakalamak, sporcularım ve ben bunu başaracağımıza inanıyoruz" ifadelerini kullandı.
Antrenör Yılmaz, Portekiz'in Lizbon şehrinde yapılacak olan şampiyonaya şu takımların katılacağını belirtti: "Belçika'dan Royal Evere White Star HC spor kulübü, Macaristan'dan Agyse spor kulübü, İrlanda'dan Ards Ladies HC spor kulübü, Portekiz'den CF Belenenses spor kulübü, İsveç'ten, Partille spor kulübü, Walter'dan Howardian LHC spor kulübü, Türkiye'den Anadolu Atesi spor kulübü".
Milli Takım Antrenörü Savaş Yılmaz, bu hafta Ankara'da Meclisi ziyaret ederek Malatya milletvekilleri ile Avrupa şampiyonası öncesi görüşmeler yapacaklarını belirtti.
(NA-ÖK-Y)

05.02.2013 09:51:39 TSI

Editör: Wan Haber