2013 yılının ilk Belediye Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Ahmet Çakır başkanlığında yapıldı.
Belediye Meclis Salonu'nda yapılan toplantıda gündem dışı verilen teklifler görüşülerek, gündeme eklendi. Ardından da gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.
Gündem maddeleri arasında yer alan Denetim Komisyonu üyelerinin seçimi yapıldı. Yapılan gizli oylama sonucu, siyasi partilerin temsil durumuna göre belirlenen adaylardan AK Partili üyeler; Metin Mandal, Salih Büker, Hasan Demez, Suna Şekeroğlu ve Nevzat Doğan, Denetim Komisyonu'na seçildi.
Toplantıda, Malatya'nın önemli bir tanıtım ve ekonomi kaynağı olan kayısının tanıtımına katkılarından dolayı THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu'ya "Fahri Hemşehrilik Payesi ve Beratı" verilmesi de kararlaştırıldı. Belediye Başkanı Ahmet Çakır, kayısının Malatya ekonomisi ve özellikle çiftçisi için çok önemli olduğunu belirterek, "Tanıtımın, kayısının geleceği açısından çok önemli olduğu kanaatindeyim. Özellikle THY'nin yurt dışı dahil bütün uçuşlarında yolculara ikram ederek tanıtımını sağlaması çok önemli. THY, yaklaşık 250 noktaya uçuş yapıyor ve milyonlarca yolcu taşıyor. THY'nin bu süreç içerisinde 3-4 bin ton kayısı alması hedefleniyor. Bu rakam daha da artabilir. Ama bu rakamdan ziyade önemli olan kayısının tanıtılmasıdır. Bu çalışmanın Malatya ve Malatya kayısısına çok büyük değer katacağı kanaatindeyim. Son yıllarda kayısının tanıtımı için yapılmış önemli bir girişim olarak görüyorum. Bundan dolayı da THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu'ya Malatyalılar adına gerçekten yürekten teşekkür ediyorum" dedi.
Meclis toplantısında, 2013 yılı boyunca toplantıların her ayın ilk Çarşamba günü yapılması da kararlaştırılırken, bu yıl da meclisin tatil yapmaması kararı alındı. Arşiv Hizmetleri Görev ve Çalışma Yönetmeliği ise komisyona havale edildi.
Katı Atık Depolama Tesisi'nde çöplerin bertarafının yapılıp elektrik enerjisi üretilmesiyle ilgili Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nün teklifi kabul edildi. Buna göre 16 yıllığına yap-işlet-devret modeliyle çöp sahasının kiraya verilmesi kararlaştırıldı. Malatya Belediyesi üretilecek enerjiden de pay alacak.
Toplantıda ayrıca Başkan Çakır'a, başta Tram-bus projesi olmak üzere, çeşitli projeler ve çalışmalar için kredi kullanma yetkisi de verildi.
Gündemde bulunan imar maddelerini de görüşen Belediye Meclisi, bazı maddeleri karara bağlarken, bazı maddeleri de imar komisyonuna havale etti.
Belediye Meclisi, Şubat Ayı Olağan Toplantısı'nı 6 Şubat Çarşamba günü saat 14.00'de yapmayı kararlaştırdı.
(NA-SO-Y)

02.01.2013 17:30:17 TSI

Editör: Wan Haber