Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (MAFSAD), 6. Temel Fotoğraf Eğitimi kursiyerlerinin katıldığı bir teknik gezi gerçekleştirerek, kursiyerlere öğrendikleri teorik bilgileri pratiğe dökme imkanı sağladı.
Yeşilyurt ilçesine yapılan gezide, kurs kapsamında eğitim veren 4 eğitimci ile 17 kursiyer, birlikte fotoğraf çekti. Doğru pozlamanın nasıl yapılacağı, ışığın nasıl kullanılacağı, hangi ışıkta diyafram ve enstantane değerlerinin ne kadar olacağı, portrenin hangi ışıkta daha başarılı olacağı, mekan portrede dikkat edilmesi gerekenler, sonbahar fotoğraflarının çekimi gibi konular, uygulamalı olarak tekrar anlatıldı.
Teknik gezide çekilen fotoğraflar, bir sonraki gün üyelerin katılımıyla MAFSAD Merkezi'nde değerlendirildi. İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Öğretim Görevlisi Fehmi Kolçak ve MAFSAD Başkanı İnan Orhan, fotoğraf okuma yaklaşımı ile üyelerin çektiği fotoğrafları tek tek değerlendirdi. Bu sayede kursiyerler hangi fotoğrafta ne gibi hatalar yaptığı, hangi fotoğrafı iyi çektikleri, daha iyi sonuçları nasıl alabilecekleri yönünde bilgilendirildi.
Fotoğraf okuma yaklaşımının çok faydalı olduğunu belirten kursiyerler, çekim esnasında fark edemedikleri birçok hassas noktanın, bu değerlendirme neticesinde daha rahat farkına vardıklarını belirtti.
(NA-SO-Y)

06.12.2012 17:10:54 TSI

Editör: Wan Haber