Samsun Lösemili ve Kan Hastalıklı Çocuklar Derneği (LÖSAM) ile Gazi Ortaokulu arasındaki sosyal dayanışma kapsamında bir lösemili çocuk evinde ziyaret edildi.
Son bir ayda 20'ye yakın hasta ailesinin ziyaret edildiği sosyal sorumluluk projesinde son ziyaret, OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavisi devam eden 4 yaşındaki Ayşegül Şahin ve ailesine yapıldı. Atakum Cumhuriyet Mahallesi'nde oturan aileye kalabalık ziyaretçi grubu tarafından yapılan ziyaret anne ve babayı duygulandırırken, küçük Ayşegül'ün şaşkınlığına neden oldu.
Medical Park Hastanesi'nde ilik tedavilerini gerçekleştiren Doç. Dr. Tunç Fışgın'ın da ziyarete katılması aileye sürpriz oldu. Misafirlerini kapıda kızıyla karşılayan baba Sedat Şahin, "Kızımın tedavisi için Fatsa'nın köyünden gelip yaklaşık bir yıldır Samsun'da ikamet ediyorum. Bazen inşaatlarda çalışarak geçimimi sağlıyorum. Mutluluğumu ifade etmek istiyorum ki, ziyaretin maddi boyutu önemli değil. Hastalıkla mücadelede birilerinin sizin yanınızda olduğunu hissetmesi kadar güzel bir şey olamaz" dedi.
LÖSAM üyesi ve Medical Park Hastanesi doktorlarından Doç. Dr. Tunç Fışgın ise, "Bugün LÖSAM ve Gazi Ortaokulu ile ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz aileleri evde ziyaret projesi doğrultusunda bir ailemizin evinde daha beraberiz. Burada hastalarımızın moral ve motivasyonunu yükseltmeyi hedeflerken, öğrencilerimizin duyarlılıklarını ve hastalığa bakış açılarını pozitif yönlere çekmeye çalışıyoruz. Ayşegül'ün yaklaşık iki yıllık kontrol dönemi sonunda hastalıkla ilgili hiçbir sıkıntısı kalmayacak" diye konuştu.
Küçük öğrenciler de ziyaretin ve Ayşegül'ü sevindirmenin kendilerini çok mutlu ettiğini söylediler.
Sosyal sorumluluk projesine üç yıl önce başlayıp, bugünlerde Gazi ortaokulu ile devam ettiren LÖSAM Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Öztürk de, "Soğuk havada evde oturmaktansa, ailemizi sevindirme fedakarlığında bulunan öğrenci, öğretmen ve velilerimize teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Öğrencilerin Ayşegül'e aldığı hediyeler verildikten sonra, ziyarete katılanlar aileyle sorunlarını çözmede yardımcı olacaklarına dair söz verdiler.
(SAM-SLH-Y)

07.01.2013 12:12:02 TSI

Editör: Wan Haber