Zeytinburnu'nda çıkan yangında hayatını kaybeden liseli gençler Bedirhan İkikardeş ve Enes Yılmaz'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Yangını ufak sıyrıklarla atlatan Enes Yılmaz'ın kuzeni Taha Yılmaz, "Bahadır ve Enes yukarıda yalnızdı. Ben aşağıda uyuyordum. Evden çıkarken düşen alevlerden elim yandı" dedi.
Zeytinburnu Çırpırıcı Mahallesi'nde sabah çıkan yangında lise öğrencisi Bahadır İkikardeş ve Enes Yılmaz hayatını kaybetmişti. Yangının bilgisayar oyunu oynamak için çatı katında buluşan ancak uyuya kalan gençlerin açık unuttukları elektrik sobasından çıktığı iddia edildi.
Yangından ufak sıyrıklarla kurtulmayı başaran Enes Yılmaz'ın kuzeni Taha Yılmaz, "Onlar yukarıdaydılar ben aşağıda uyuyordum. Yangın çıktı diye beni uyandırdılar. Ben apartmandan aşağı indim. İnerken yukarıdan alevler düşüyordu elim ondan yandı. Yangın sırasında Enes ile Bedirhan çatıda yalnızdı" dedi.
Olayın görgü şahidi bir kişi, "Bunlar bizim mahallenin gençleri. Oyun oynamak için toplanmışlar. Soba o anda sanırım alev alıyor. Çocuklar da uyuya kalmışlar. Ondan sonra bu felaket başlarına geldi. Çocuklar sağa sola gitmiyor burada takılıyorlardı. Çatıda kendilerine yer yapmışlardı" diye konuştu.
İki arkadaşın cenazesi, polisin incelemeleri ardından Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Cenazelerin evden çıkışı sırasında Bedirhan ve Enes'in yakınları da gözyaşlarına boğuldu
(MA-ÖFA-Y)

13.01.2013 13:41:58 TSI

Editör: Wan Haber