Kastamonu Belediyesi'nce yapımı tamamlanan Kuzeykent Kapalı Pazaryeri, geçen ay sebze meyve ve diğer gıda maddelerine ait satış yerlerinin tahsis işlemleri yapılarak faaliyete geçti.
Bugün itibariyle dördüncü pazar gününü yaşayan Kuzeykent Kapalı Pazaryeri, sadece Kuzeykent halkına değil, Pazar gününü alışverişle geçirmek isteyen herkese hizmet vermeye devam ediyor.
Şehirde bulunan tüm pazaryerleri gibi Kuzeykent Kapalı Pazaryerinin de denetim ve işleyişi görevi Kastamonu Belediyesi Hal Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülüyor. Geçtiğimiz yıl Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanıp Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren Pazar Yerleri Hakkında Yönetmelik hükümlerini uygulamaya geçiren Hal Müdürlüğü, Kuzeykent Kapalı Pazaryeri'ni yönetmelikte belirtilen standartlara kavuşturmak için çalışmalarını sürdürüyor. Yönetmelik doğrultusunda satış yerlerinin herkes tarafından görülebilecek bir yerine asılması gereken tanıtım levhalarını dün itibariyle tahsis sahiplerine teslim eden Hal Müdürlüğü'ne bağlı Hal Zabıta Ekibi, bu levhaların tezgah önlerine asılmasını sağladı. Diğer taraftan pazarcı ve üreticileri bilgilendirmek üzere çalışmalar yürüten Hal Zabıtası bu amaçla bastırdığı Pazaryerleri Yönetmeliği kitapçığını da yine dün kurulan Kuzeykent Kapalı pazaryerinde tahsis sahiplerine dağıttı. Yine Hal Zabıta Ekibi tarafından, ilk kez Kuzeykent Kapalı Pazaryerinde hayata geçirilen ve tahsis sahipleri ile yanlarında çalıştırdıkları kişilerin yakalarına takmaları gereken pazarcı kimlik kartı ve giyilmesi zorunlu olan kıyafet uygulamasıyla ilgili denetimler yapılarak kurallara uymayan satıcılar uyarıldı.
(Vİ-SA)

06.01.2013 17:14:14 TSI

Editör: Wan Haber