Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kütükçü Mahalle Muhtarı Mustafa Şimşek'i ziyaretinde vatandaşların isteklerini de dinledi
Kepez Belediyesi Başkan Yardımcsı Ömer Ali Acar ve birim müdürlerinin de eşlik ettiği ziyarette, mahalle sakimleri, 30 yıldır yaşadıkları 2-B mağduriyetinin çözülmüş olmasından duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Vatandaşlar, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'ye, mülkiyet probleminin çözümünü sağlamasından dolayı teşekkür ettiler. Mahallenin hak ettiği belediyecilik hizmetini aldığını belirten Muhtar Mustafa Şimşek, kat artışı talebinde bulundu. Kamuoyunda 2-B olarak adlandırılan orman vasfını yitirmiş Hazine arazilerinin satışını öngören kanun tasarısının, geçtiğimiz Nisan ayında TBMM Genel Kurulunda kabul edildiğini anımsatan Başkan Hakan Tütüncü, yasa ile birlikte Kepez'de 19 mahallede yaşanan 2-B mağduriyetinin çözüldüğünü anlattı.
Kadastrosu yapılan 2-B arazilerinin, hak sahibi kullanıcılarına satışıyla ilgili sürecin devam ettiğini anımsatan Başkan Tütüncü, Kütükçü de dahil olmak üzere 19 mahallede "kentsel dönüşüm alanı ilan edildi" iddiasını bir kez daha yalanladı. Başkan Tütüncü, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, tüm Türkiye'de 2B arazileriyle ilgili proje alanı taslak çalışması yaptı. Ankara'da yaptığımız görüşmeler neticesinde, Kepez'in taslak projeden çıkarıldığı resmi yazılarla tarafımıza bildirildi. 2-B mağduriyeti yaşayan vatandaşımız, söz verdiğimiz şekilde tapularını alacaklar. Bu konuda hiç bir şüpheniz olmasın" ifadesini kullandı.
2-B'nin çözümüyle birlikte Kütükçü Mahallesi'ni güzel günlerin beklediğinin altını çizen Başkan Tütüncü, tapu tahsisi sonrasında imara uygun konutların yapılmasıyla, bölgenin modern bir şehir kimliği kazanacağını ifade etti. Başkan Tütüncü, "Tapu tahsisi işlemleri bittikten sonra, kat artışının yapılıp yapılamayacağıyla ilgili ön çalışma yapacağız. İmar yasasının, kat artışı konusunda belediyeyi sınırlayan kriterleri var. İmar yasasına uygun olması halinde, kat artışına yönelik bir çalışma yapabiliriz" dedi. Mahallenin tüm yollarını sıcak asfaltla kapladıklarını kaydeden Başkan Tütüncü, yeni park kazandırdıkları Kütükçü Mahallesi'nin eskiyen parklarını da yenilediklerini dile getirdi.
Kepez Belediye Başkanı Tütüncü, Kütükçü gibi asil bir mahalleye yakışmayan DSİ su kanalının çevresini, peyzaj çalışmasıyla güzelleştirdiklerini aktardı. Bölgedeki okulların, camilerin taleplerini de karşıladıklarını vurgulayan Başkan Tütüncü, mahalledeki hizmetlerin artarak devam edeceğini de sözlerine ekledi.
(SK-Y)

21.01.2013 13:29:51 TSI

Editör: Wan Haber