Şaphane İlçe Koordinasyon Toplantısı Kütahya Valisi Kenan Çiftçi başkanlığında gerçekleştirildi.
İlçedeki koordinasyonu sağlamak, sorunları tespit etmek, sorunlara yerinde çözüm bulmak ve fikir alışverişinde bulunmak amacıyla düzenlenen ilçe koordinasyon toplantısı Kütahya Valisi Kenan Çiftçi başkanlığında Şaphane ilçesi sinema salonunda yapıldı.
Toplantıda bir konuşma yapan Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Şaphane'de yapılan toplantının beşinci ilçe koordinasyon kurulu toplantısı olduğunu belirterek, "Dört ilçemizde yaptığımız toplantıda da sohbet edip varsa problemleri dinledik. Varsa problem ilk ağızdan dinlemek ve ilk elden bu problemleri çözelim istedik. Yapılan toplantıların asıl amacı sizleri dinlemek. Karayolları ile ilgili genel kapsamanda yol yapılması gerekip de yapılması gereken her noktaya girildi. Kimisinde proje yapılıyor kimisi ihale aşamasın da kimisi ihale edildi kimisi de yapıldı ve bitti. DSİ'de yatırım yapılması gereken bütün su havzalarına yatırım yapıldı. Yapılmayan noktalarda da bazı istekler ve teknik sebepler var" dedi.
Kütahya genelinde ve ilçe bazlı yapılan yatırımlardan bahseden Vali Kenan Çiftçi sözlerine şöyle devam etti: "Şaphane'de birlik ve beraberlik içinde el ele vererek çalışacağız. Eğitim her yerde olduğu gibi burada da birinci önceliğimiz olacak. Sivil mimari restorasyon örnekleri için proje yardımları yapıyoruz. Elinizde bu tür eserler varsa bizlere proje bildirin biz emlak vergilerinden bunlara para aktarıyoruz ama bize proje gelmiyor bizde gelenlere veriyoruz. Bütün alanlarda yaklaşık yüzde 20 büyüme oldu bazılarında yüzde 100, bazılarında yüzde 200 büyüme oldu."
Toplantıya Şaphane Kaymakamı Muhammet Ali Çatalbaş, Şaphane Belediye Başkanı Ramazan Yeşildeniz, İl Genel Meclis Başkanı, İl Milli Eğitim Müdürü, İl Sağlık Müdürü, İl Müftüsü, Karayolları 145. Şube Şefi, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü, Orman Bölge Müdürü, İl Çevre ve Şehircilik Müdürü, İl Emniyet Müdürü, DSİ 34. Şube Müdürü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü, İl afet ve Acil Durum Müdürü, İl Halk Sağlığı Müdürü, Şaphane Belde Belediye Başkanları, İl Genel Meclis Üyeleri, İlçe Kurum Amirleri, İlçe Siyasi Parti Başkanları, Muhtarlar, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri katıldı.
(MA-EFE)

20.02.2013 13:02:36 TSI

Editör: Wan Haber