Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, Başkanlık makamında 60 bin tutarındaki ödeneği Kütahya Spor Kulüp Başkanlığı'na ve Kütahya Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanlığı'na verdi.
Kütahya Belediyesi spor kulüplerine 60 bin tutarındaki nakdi yardımı başkanlık makamında temsili çeklerle yaptı. Spor kulüplerine nakdi yardımda bulunabildikleri için mutlu olduğunu ifade eden Başkan İça, spor kulüplerine başarı temennisinde bulundu.

"SPOR CAMİASNIN KENTE KATKISI BÜYÜK"
Spor Camiasının kente büyük katkısı olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Mustafa İça, "Yerel spor yönetimleri gençliğin kötü alışkanlıklardan uzaklaştırılması ve şehrimizin tanıtılması açısından büyük önem taşıyor" dedi. Mustafa İça, "Kulüplerimizin desteklenmesi için bundan önce nakdi olarak ödenek veremiyorduk, artık bunu verebiliyoruz. Bu sene o yüzden daha da mutluyuz. Bu ödeneğin son kuruşuna kadar gençlerimize harcanacak olmasından büyük gurur duyuyoruz" diyerek spor kulüplerine başarılar diledi.

"SPORDA İYİ BİR YERE GELMEK İSTİYORUZ"
Kütahya genelinde 123 spor kulübün olduğunu, bu kulüplerin 51 tanesinin il merkezinde bulunduğunu anımsatan Kütahya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Murat Cengiz, "Kütahyaspor'umuzun amatör ligden en kısa zamanda çıkmasını istiyor ve takımımızı profesyonel 3.ligde görmek istiyoruz. Kütahya olarak sporda 2020'de iyi bir yerde olmalıyız" diye konuştu.

"HEDEFİMİZ PROFESYONEL LİG"
Kütahya Spor Kulüp Başkanı Ahmet Tekdemir de, Kütahya sporun çok zorlu süreçlerden geçtiğini belirterek, "Geçmişte yanlış yürütülen yönetim tarzları dolayısıyla icralar, borçlar, sıkıntılar vardı. Yaptığımız icraatlar karşısında karşılığını en iyi şekilde alıyoruz. Gençlerin sporda hedeflerine ulaştırmakta en iyisini hedefliyoruz. Takımımızın zorlu bu süreçten profesyonel liglere çıkacağını gönülden istiyoruz. En son Adapazarı maçında mağlupken maçı berabere getirdik. Hakemlerin takımlarla olan lobi çalışmaları bizim başarımızı engelliyor. Lobilerin bizim lehimizde oluşturulması için çalışmak gerekiyor" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Belediye Başkanı Mustafa İça Kulüp Başkanlarına sembolik çekleri takdim etti.
(RD-EFE)

13.02.2013 13:56:39 TSI

Editör: Wan Haber