Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan 2009-2012 Kuşadası Ticaret Odası 5. Meclis Dönemi hedeflerini tümüyle gerçekleştirdiklerini açıklayarak, oda olarak örnek şekilde çok iyi bir noktaya geldiklerini söyledi.
Kuşadası Ticaret Odası olarak hem Kuşadası'nda bir çok kuruma hem de diğer odalara örnek olduklarını kaydeden Serdar Akdoğan, " 2009 Yılında yeniden görev aldığımız Kuşadası Ticaret Odası 5. Meclis Dönemine, hedefler koyarak başladık. İlk meclis toplantılarımızın ardından komite başkanları ile yaptığımız toplantılarda, kendi sektörleri ile ilgili gözlemledikleri sorunlar ve çözüm önerileri doğrultusunda, 5. Meclis dönemindeki 4 yıllık görev süremizdeki hedeflerimizi belirledik ve yönetim kurulumuz ile birlikte bu doğrultuda çalışmalar yaptık. 5. Meclis döneminin sonuna yaklaştığımız bu günlerde, geriye dönüp baktığımızda eğitim, ticari planlama, tanıtım, üyelerle ilişkiler, toplam kalite ve verimlilik ve marka kent Kuşadası ana başlıkları altında topladığımız hedeflerimizi gerçekleştirdiğimizi görüyoruz. Hedeflerimizin başında gelen eğitim konusunda, geçen 4 yılda çok yol aldık. Ayrıca eğitimlerimizden ve düzenlediğimiz seminer, konferans ve paneller'den üyelerimizin yanı sıra üyelerimizin aileleri de yararlandı. Pek çok konuda düzenlediğimiz etkinliklerimizin yanı sıra diğer kurumlar ve derneklerle ortak eğitimler de gerçekleştirdik. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Aydın İl Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlediğimiz ücretsiz sertifikalı gıda hijyen eğitimi, Aydın İl Sağlık müdürlüğü işbirliğiyle düzenlediğimiz sertifikalı ilk yardım ve Emlakçılar Derneği ile birlikte düzenlediğimiz emlakçılık kurslarımız halen devam ediyor. 2009 Yılında taşındığımız yeni hizmet binamızın koşullarının da elvermesiyle, aynı zamanda toplantıların merkezi haline gelen odamızda, aynı anda 3 ayrı salonda toplantılar düzenleyip, eğitimler verilebilmekteyiz. Ayrıca salonlarımızdan tüm Kuşadası halkı da yararlanabiliyor. Bugüne kadar odamızda düzenlenen çeşitli etkinliklerden 20 Bin kişi yararlanmış bulunuyor" dedi.
'KUŞADASI'NIN TİCARİ ENVANTERİ ÇIKARTILDI'
Kuşadası Ticari Envanterini çıkarttıklarını kaydeden Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: " Üzerinde önemle durduğumuz bir başka konu olan ve Kuşadası'nı ve ticari hayatını yakından ilgilendiren "TİCARİ ENVANTER" raporunu hazırladık ve gerekli yerlere ilettik. Odamız Ar-Ge biriminin ticari planlamaya altyapı oluşturmak amacıyla hazırladığı ticari envanter çalışmasını her yıl güncelliyoruz ve ilgili kurumlara iletmeye devam ediyoruz. Önemli olan ilgili kurumların dikkate alarak bu konuda adımlar atması. Ar-Ge birimimizin çeşitli konularda hazırladığı raporlar da Kuşadası'na ve ticari hayatına ışık tutuyor. Komitelerden gelen sorunlar doğrultusunda hazırladığımız ve çözüm önerileriyle birlikte ilgili kurumlara ilettiğimiz bu raporların dikkate alınarak hayata geçmesinin çok önemli olduğunun bir kez daha altını çizmek istiyorum. Kuşadası Ticaret Odası güçlü bir kurum olmasına rağmen görev ve yetki sınırları belli. Bu sınırlar doğrultusunda çalışmalarını yapıyor. Bu çalışmaları ilgili kurumların dikkate alması Kuşadası'nda ticaret yapan ve buradan ekmek yiyen herkesin yararına olacaktır. Sık sık gündeme getirdiğimiz Kuşadası ticari hayatının dar bir alana sıkışması da en kısa zamanda çözüm bulunması gereken konulardan birisi. Bu konuyla ilgili hazırladığımız semt pazarları raporu gerekli yerlere iletilmiş bulunuyor. Her zaman söylediğim gibi "öncelikle yaşamaktan keyif alacağımız bir Kuşadası" oluşturmalıyız. Bunun için de en başta ticari planlamanın gerçekleşmesi gerekiyor. Ama Kuşadası Ticaret Odası bunu tek başına gerçekleştiremez, herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor"
Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, 5. Meclis Dönemi Hedefleri arasında olan Kuşadası'nın tanıtımı konusundaki hedeflerini de gerçekleştirdiklerini belirterek, "Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren tanıtım çalışmalarına ağırlık verdik. Hazırlattığımız Kuşadası tanıtım filmi halen belediye tarafından da yurtiçi yurtdışı fuarlarda kullanılıyor. Oda olarak yaptırdığımız fotoğraf çekimlerinin yanısıra, düzenlediğimiz fotoğraf yarışmalarıyla ciddi bir fotoğraf arşivi ve tanıtım adına altyapı oluşturduk. Çeşitli dillerde hazırlattığımız broşür, afiş ve cd'lerimizden tüm üyelerimiz yararlanabiliyor. Yılda yurtiçi ve yurtdışı 15 fuara katılım sağladık. Ayrıca Kuşadası Turizm ve Tanıtma Derneği'ne verdiğimiz destekle de amacımız Kuşadası'nı tüm dünyada sosyal medya aracılığıyla tanıtmak. Bu yıl 3 yaşını dolduran dergimiz Kuşadası Güvercin ile odamıza bağlı tüm işyerlerine giriyor, odanın çalışmaları ve çeşitli konularda bilgiler verebiliyoruz. Baskı adedi ve kalitesiyle bölgenin en iyi dergisi olan ve diğer oda ve borsalara da yollanan Kuşadası Güvercin, aynı zamanda ilçemizin tanıtımını da yapıyor. Mail grubumuz, sms sistemimiz ve ödüllü web sitemiz aracılığıyla da iletişim kurduğumuz üyelerimiz için bu dönem yeni bir hizmet daha başlattık. Yayın hayatına başlayan isrehberim.org ile işverenleri ve iş arayanları buluşturuyoruz. Bu siteyle amacımız, üyelerimizin personel bulmasını kolaylaştırmak. Biz de personel bulmak için bu siteyi kullanıyoruz. Ayrıca oda hizmet binamızdaki fiziki şartların düzelmesiyle de üyelerimiz, Ticaret Odası'nın hizmetlerinden daha fazla yararlanabiliyorlar. Kuşadası Ticaret Odası'nın kalite ve verimlilik konusuna öncelik verdiğini açıklayan Akdoğan sözlerini şöyle sürdürdü; Ticaret yapan herkesin dikkate alması gereken toplam kalite ve verimlilik konusu, odamızın iç işleyişinde her zaman önceliğimiz oldu ve bu doğrultuda personelimize yönelik eğitim programlarımızın devam etmesi sonucu odamız TSE belgesi aldı. Avrupa odaları ile uyum içerisinde olabilmek için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından başlatılan Akreditasyon sisteminde, 6. Dönem Akreditasyon Belgesine sahip 84 oda ve borsadan biri de Kuşadası Ticaret Odası oldu. Halen 131 oda ve borsa bu belgeye sahip. Ben ve yönetim kurulum 5. Meclis döneminde göreve geldiğimiz günden itibaren planladığımız hedeflere ulaştık ama önümüzde Kuşadası'nın ve ticari hayatının önünü açacak, hayata geçirmeyi planladığımız yeni hedeflerimiz var. Hayal gördüğümüzü söyleyenlere rağmen gerçekleştirdiğimiz hayallerimizin yanı sıra, gerçekleştirmeyi planladığımız yeni hayallerimiz var. Oda olarak amacımız ilçemizin ticaretinin kalkınmasıyla birlikte sosyal ve kültürel hayatına da katkıda bulunmak. Tüm bunlar için yetki sınırlarımız dahilinde çalışmalar yürüttük , ilçemizin yararına olacak her platformda yerimizi aldık ve çalışmalarımıza devam edeceğiz" diye konuştu.
(ZH-SK-İK)

05.02.2013 09:41:36 TSI

Editör: Wan Haber