Kuşadası'nda son bir ay içerisinde peşpeşe meydana gelen su kesintilerine neden olan ana isale hattındaki çürüyen su boruları, Kuşadası Belediyesi tarafından süratle değiştiriliyor.
Sabaha kadar devam eden çalışmaları yerinde denetleyen Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, son dönemde vatandaşı mağdur eden su kesintilerinin ekonomik ömrünü yanlış montaj yüzünden erken tamamlayan ana isale hattı borularından kaynaklandığını belirterek, bu boruların yerine ana isale hattına 100 yıl garantili su borularının montaj edilmeye başlandığını söyledi.
Zorunlu su kesintilerinden dolayı vatandaşların mağdur edildiğini belirten Başkan Altungün, " Bu mağduriyetten dolayı tüm vatandaşlarımızdan özür diliyoruz. Ancak, bilinmelidir ki 20-25 yıl önce döşenen ve yanlış montaj yapıldığı ortaya çıkan ana isale hattındaki su boruları peş peşe patlamaya başladı. Bu arızalar da zorunlu su kesintilerine yol açtı. Şu anda da bazı mahallerimize su veremiyoruz. Yaptığımız araştırma ile su kesintilerine yol açan soruna köklü ve kalıcı bir çözüm getirecek ana isale hattı borularına Kuşadası'na getirdik. 100 yıla yakın garanti süresi bulunan bu boruların ana isale hattına döşenme işlemi süratle devam ediyor. İlk etapta arıza olan bölgeleri yeniliyoruz. Yarın(Cumartesi) öğlene kadar arızalı bölgedeki montaj işlemi tamamlanacak ve kesinti olan mahallere su verilmeye başlanacak " dedi.
Kuşadası'nda son bir ay içerisinde meydana gelen ana isale hattındaki arızalar nedeniyle Ege, Türkmen, Bayraklıdede ve Camiatik Mahalleri'nin tamamı ile Salı Pazarı ve Sanayi Sitesi çevresinde zaman zaman zorunlu su kesintilerine gidilmişti.
(ZH-MB-İK)

08.12.2012 12:13:04 TSI

Editör: Wan Haber