Çanakkale Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, 2013 yılında sığır cinsi hayvanların küpelenmesi işini Çanakkale ve Çevre Köyleri Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatifler Birliği'ne devretti.
Sığır cinsi hayvanların küpeleme, kayıt ve tanımlama işlemlerinin yetkisinin devredilmesi işini 2013 yılında yürütecek olan yükleniciyi tespit etmek için kurulan komisyon çalışmalarını tamamladı. Komisyon, geçerli olan 3 tekliften 5,50 TL fiyat ile en düşük teklifi veren Çanakkale ve Çevre Köyleri Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatifler Birliği (TAR-KOOP) ile sözleşme imzalanmasına karar verdi. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile TAR-KOOP arasında 2013 yılında sığır cinsi hayvanların küpeleme, kayıt ve tanımlama işlemlerinin yapılması işine dair sözleşme imzalandı.
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Akkuş, yapılan sözleşme ile küpeleme ve kayıt çalışmalarının düzenli ve sözleşmeye bağlı kalarak başarılı bir şekilde yürütüleceği konusunda hiç şüphesi olmadığını belirterek, hayırlı olması temennilerinde bulundu. Akkuş, "Bu zamana kadar büyükbaş hayvanların küpelenmesi ve kayıt altına alınmasında Çanakkale oldukça başarılıydı. Yapılan sözleşme gereği kurulacak olan 24 adet ekip, gerekli teknik altyapısı ile ilin tamamını kapsayacak şekilde küpeleme ve kayıt işlemlerini yürütecek. Bakanlığımızca uygulanan hayvancılık desteklemelerinde hiçbir çiftçimiz mağduriyet yaşamayacak. Denetimler de İl Müdürlüğümüzce yapılacak" dedi.
(GD-MŞ)

30.01.2013 13:02:09 TSI

Editör: Wan Haber