KÜLKODER (Kültürümüzü Koruma ve Geliştirme Derneği (KÜLKODER) ile Semerkand Manavgat Temsilciliği, 'Özür Dilerim' isimli tiyatro oyununu izleyicilerle buluşturdu.
Kaplan Düğün ve Konferans Salonu'nda sahnelenen oyunu Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu'nun da aralarında bulunduğu Manavgat protokolü ve çok sayıda vatandaş izledi. Toplumda özür dileme kültürünün yaygınlaştırılması, nezaket ve mütevazılığın davranışlarda esas alınmasını konu alan oyun izleyicilerden büyük ilgi gördü.
Hikayesi Fatih Çapadağ tarafından kaleme alınan yönetmenliğini Emrah Yardımcı'nın yaptığı oyunda, Kamil Özkaynak, Ö. Samet Kurtulmuş, Hasan Ali Alp, M. Zeyd Yıldız, M. Sena Yelkovan, Serdar Demir, Kadircan Zeren ve Uğur Alkaç rol alıyor. Oyunda vergi dairesinde memur olan Nihat'ın hayatındaki değişiklikler trajikomik bir şekilde seyirciye aktarılıyor.
KÜLKODER Başkanı Mesut Şencan oyun sonunda yaptığı konuşmada, "Milli ve manevi değerlerimizi korumak, kültürümüzü yaşatmak ve bu güzellikleri kaybetmeden, torunlarımıza aktarmak gayesindeyiz. Bu gayemize ulaşmak için de, olanca gücümüzle mücadele ediyoruz. Maneviyatımızın her geçen gün kan kaybettiği ve kültürümüzün yozlaşmaya başladığı şu günlerde, elimizi taşın altına koyma vaktinin geldiği kanaatindeyiz. Tiyatro oyunu da, inşallah amacına ulaşan yollardan biri olmuştur''dedi.
(AK-SK-Y)

21.01.2013 16:13:06 TSI

Editör: Wan Haber