BARTIN - Bartın merkeze bağlı Kozcağız beldesi Belediyesi tarafından her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen aşure etkinliği bu yıl da vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman, meclis üyeleri ve çevre köy muhtarlarının yanı sıra AK Parti Merkez İlçe Başkanı Recep Regaip Bayraktar'ın da hazır bulunduğu etkinlikte, Başkan Karaman ve Bayraktar etkinliğin anlam ve önemi hakkında bir konuşma yaptı. Karaman, Hazret-i Adem'in tövbesinin kabul olması, Hazret-i Nuh'un tufandan kurtulması, Hazret-i Yunus'un balığın karnından çıkması, Hazret-i İbrahim'in ateşte yanmaması, Hazret-i Musa'nın Kızıldeniz'i geçmesi gibi birçok mucize ve önemli olayın bu ay içerisinde olduğunu dile getirerek, her müslümanın evinde aşure yaparak eş, dost ve akrabaya dağıtmasının önemine vurgu yaptı. Kozcağız Belediyesi olarak böyle önemli bir günde halkımız ve vatandaşlarımızla beraber bu etkinliğin yerine getirilmesinden büyük bir mutluluk duyduğunu ve katılan tüm halka sonsuz teşekkürlerini sunduğunu belirtti.

Daha sonra söz alan AK Parti Merkez İlçe Başkanı Recep Regaip Bayraktar, böyle etkinliklerin belde ve çevre köylerdeki halkımızın iç içe olmasını sağladığını ve etkinliğe katılan, emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi. Halka aşure dağıtan Karaman ve Bayraktar zaman zaman vatandaşlarla sohbet ederek katılımdan duydukları mutluluğu dile getirdi.
CİHAN

Editör: Wan Haber