Malatya ili Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın ve beraberindeki heyet, Malatya'ya yeni atanan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi' ye hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şunları söyledi: "Tarım ve hayvancılıkta bazı problemleri iyi bilen bir kişiyim. Tabi Malatya'da gördüğüm bir avantaj ise; yüzde 47'lik çayır mera alanımız var. Özellikle Malatya tarım ve hayvancılığı için bu avantaj çok önemli. Bu avantaj küçükbaş hayvancılığın artırılması gerekir anlamına gelir. Tarım Kırsal Kalkınma biriminin dışında bizim İl Müdürlüğümüz bünyesinde yapılan kırsal kalkınmada, yüzde 50'ye varan hibeler var. Herkesin burada destek alması ve proje üretmesi gerekir. Proje hazırlayın. Biz destek olacağız. Özellikle Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ve diğer birliklerle devamlı istişare halinde olacağız. Sizlere her konuda destek olacağız. İstişare içerisinde problemleri hep birlikte çözeceğiz."
Malatya ili Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın ise, şunları dile getirdi: "Malatyamız içinde özellikle küçükbaş hayvancılık başta olmak üzere bütün sorunların çözümü için istişare yapılması gerekmektedir. Müdür bey, özellikle mera ve diğer problemlerin giderilmesi noktasında elinden gelen desteği sağlayacağını bizlere iletmiştir. Ortak akıl noktasında kendisinin koordine ettiği tüm proje ve programlara destek olacağımızı, yanında olacağımızı bilmesini istiyor, teşekkür ediyoruz."
(NA-SO-Y)

06.12.2012 15:44:03 TSI

Editör: Wan Haber