Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Çamlıca Köyü Muhtarı Kerim Taş, Gaziler Köyü Muhtarı Yıldıray Bakay, Kirişçiler Köyü Muhtarı Musa Akbıyık, Kızıllı Köyü Muhtarı İsa Öztürk ve Odabaşı Köyü Muhtarı Ahmet Batu'yu ziyaret etti.
Başkan Yardımcısı Ömer Ali Acar, Fen İşleri, Park ve Bahçeler ile Zabıta müdürlüklerinin bürokratlarının da katıldığı ziyarette yeni Büyükşehir Yasası ile köylerin 2014 yerel seçimlerinden sonra Kepez'in mahallesi haline geleceğine işaret eden Başkan Tütüncü, "Hizmet yetkisi bizde olmadığı dönemde de köylerimizin yol, yeşil alan ve diğer taleplerini karşıladık. Kepez'in mahallelerine yaptığımız hizmetin aynısını köylerimizde de gerçekleştirdik" dedi.
Köylerin yol problemini çözmek için ciddi bir gayret gösterdiklerini anlatan Başkan Tütüncü, bugüne kadar Başköy Mahallesi ile birlikte 5 köyde 19 bin 564 metre yeni yol, 25 bin 800 metre asfalt çalışması yaptıklarını aktardı. Köylerde; asfalt ve yeni yol açma, yolların bakım ve onarım çalışmalarının devam edeceğinin altını çizen Başkan Tütüncü, Başköy ile Kızıllı Köyü arasındaki yolu da sıcak asfaltla kaplayacaklarını duyurdu.
Köyde yaşayan kadınların ve çocukların yeşil alan isteklerini karşıladıklarını anlatan Başkan Hakan Tütüncü, 5 köye içerisinde çocuk oyun mobilyaları ve açık hava spor aletleri olan birer park inşa ettiklerini dile getirdi. Odabaşı ve Çamlıca köylerine muhtar evi inşa ettiklerini aktaran Başkan Tütüncü, önümüzdeki günlerde diğer köylere muhtar evi kazandıracaklarını bildirdi.
Kepez Belediye Başkanı Tütüncü, bundan sonraki süreçte de köyleri güzelleştirmeye, alt yapıyla ilgili problemlerini çözmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.
(SK-Y)

20.02.2013 14:23:16 TSI

Editör: Wan Haber