Kosova Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Avni Spahui, Rumeli kökenli vatandaşların yoğun olarak yaşadığı İnegöl'de çeşitli temaslarda bulundu.
Büyükelçi Avni Spahui'nin ziyaret ettiği İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Sayın büyükelçimizi İnegöl'de ağırlıyoruz. Hepinizin bildiği gibi Kosova'nın Mitroviça şehri ile kardeşlik bağlarımız var. Mitroviça ile kardeş belediyeyiz. Avni Bey de Mitroviçalı" dedi.
Türkiye ile Kosova ilişkilerininin ileri seviyede olduğunu ifade eden Spahui ise, "Sizler iki ülke arasında bir köprü vazifesi görüyorsunuz, bu açıdan üstlenmiş olduğumuz misyon bizler için çok önemli. Bizim Kosova olarak Türkiye ile olan ilişkilerimiz gerçekten mükemmel bir seviyede seyrediyor. Bize çok yardım ediyorlar. Kardeş iki ülkenin ilişkilerinin bu şekilde devam etmesini temenni ediyorum. Burada Rumelili olup Türkiye topraklarında yaşayan insanlarımızın üzerine düşen sorumluluklar olduğunu da belirtmek istiyorum" diye konuştu.
Aktaş, misafirlerine İnegöl'ü gezdirdi. Heyet İnegöl Kent Müzesi'ni de gezdi. Rumeli'ye ait göçlerin anlatıldığı bölüm ziyaretçileri duygulandırdı.
(MŞ)

05.12.2012 14:46:31 TSI

Editör: Wan Haber