Konak Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Dağcılık Branşı'ndan 9 dağcı, İrfan Özden'in rehberliğinde Süphan Dağı'da ve 5 yıldır zirve yapılamayan Ağrı Dağı'na tırmandı.
Konak Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Dağcılık Branşından dokuz dağcı İrfan Özden'in rehberliğinde iki zirveye birden tırmandı. Türkiye Dağcılık Federasyonu ekibiyle önce Türkiye'nin en yüksek üçüncü dağı olan 4058 metrelik Süphan Dağı'na, sonra da 5 bin 137 metrelik yüksekliği ile Türkiye'nin en yüksek Dağı olan Ağrı'ya zor kış koşullarına karşın çıkmayı başaran ekip Konak Belediyesi flamasını iki zirvede de dalgalandırdı. Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, Konaklı sporcuların futbol, voleybol, basketbol gibi branşların yanında amatör spor dallarında da başarıdan başarıya koştuğunu söyledi.
Süphan Dağı'na Kışkılı Mezra rotasından yaklaşan dağcılar, Ağrı Dağı'na Doğubayazıt Güney rotasından tırmanmaya başladı. Ekip, kamp yüküyle ilk olarak 2 bin 600 metre, sonra 3 bin 400 metre ve son olarak da 4 bin 200 metreye çıkarak, bölgede kamp kurdu. Sabaha karşı saat 04:30'da başlanan zirve tırmanışında Cambuz olan son bölümde katılımcılar ip emniyeti alarak sabah saat 11:30'da Ağrı dağının zirvesine ulaşmayı başardı.
(OA-ERG-Y)

15.02.2013 12:19:08 TSI

Editör: Wan Haber