Ustaları yaşarken anmayı bir vefa olarak değerlendiren Konak Belediyesi gelenek haline getirdiği 'Ustaya Saygı' gecesiyle alanlarında duayen olan isimlere yaşarken vefa gösteriyor.
Bu ay usta gazeteci Kaya Çelikkanat 'Ustaya Saygı'nın konuğu. Yaklaşık 68 yıldır gazeteciliğe gönül veren ve çeşitli kademelerde pek çok gazetede görev alan Çelikkanat, ailesi, meslektaşları, sevenleri ve dostlarıyla bir araya gelecek.
Gazeteci Kaya Çelikkanat'ın konuk olduğu 'Ustaya Saygı' 7 Şubat'ta Konak Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi Benal Nevzat Salonu'nda saat 18.30'da gerçekleştirilecek.
KAYA ÇELİKKANAT KİMDİR?
1934 yılında İzmir'de doğdu. İzmir Gazetecilik Yüksek Okulu'nu bitirdi. Gazeteciliğe 1955 yılında Ulus Gazetesi'nde başladı. Akşam, Tercüman, Ticaret, Demokrat İzmir, Yeni Asır, Gazete İzmir'de muhabir istihbarat şefi ve temsilci olarak çalıştı. Türk Haberler Ajansı'nda Bölge Müdürlüğü, İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nde Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. 1960'lı yıllarda İstanbul'da Ahmet Ankın'la beraber Kirpi isimli mizah dergisi ve İzmir'de Vural Tülis ile Akış Dergisi'ni çıkardı. 1973-1977 yılları arasında İzmir Belediye Meclisi ve Daimi Encümen üyeliğinde bulundu. Demokrat Ege'de ve Ege Telgraf Gazetesi'nde köşe yazarlığı yaptı. Çelikkanat, halen köşe yazılarına Dokuz Eylül Gazetesi'nde devam ediyor.
(HD)

05.02.2013 10:09:11 TSI

Editör: Wan Haber